Hesabım
    Usta Oyuncu Metin Çekmez Hayatını Kaybetti

    Metin Çekmez'i kaybettik...

    Tiyatro, sinema ve son yıllarda özellikle TV dünyasında ses getiren usta oyunculardan Metin Çekmez hayatını kaybetti. Uzun bir süredir kanser tedavisi gören 76 yaşındaki oyuncu, durumu ağırlaşınca, geçtiğimiz haftalarda Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavisi süren oyuncu, sabah saatlerinde mücadelesine yenik düştü ve hayatını kaybetti.

    Hastane önünde Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Çekmez'in avukatı Ayça Öztürk, "Zorlu bir süreçti. Kanser hastasıydı. Rahatsızlığı küçük dille başlamıştı. Başka hastalıkları da vardı. Bugün kalbi durmuş." ifadelerini kullandı. 1962 yılında kariyerine tiyatroyla başlayan Çekmez, yakın döneme kadar aralıksız olarak oyunculuğa devam etti.

    Usta oyuncu, özellikle TV'nin 90'lı yıllarına damga vuran Süper Baba dizisiyle hayran kitlesini genişletmeyi başarmıştı. Daha yakın zamanda, Binbir Gece ve Adını Feriha Koydum gibi projelerle biliniyordu. Sinema kariyerinin ilk yıllarında ise Tatlı Dillim, Yalancı Yarim, Boşver Arkadaş, Kartal Yuvası, Atla Gel Şaban ve Namuslu gibi filmlerde rol almıştı.

    Adını Feriha Koydum dizisinde rol arkadaşı olan oyuncu Hazal Kaya, sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı ve "Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi. Çekmez, dizide Kaya'nın babası rolüne hayat vermişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top