Hesabım
    Usta Tiyatrocu Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti

    Ferhan Şensoy'un vefat haberi sevenlerini üzdü.

    Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un geçtiğimiz akşam yaşamını yitirdiği resmi olarak açıklandı. Tedavi gördüğü hastanede bulunan Şensoy'un vefatının 02.30'da gerçekleştiği bildirildi. 70 yaşındaki usta tiyatrocu, geçirdiği iç kanama nedeniyle 2 Temmuz tarihinden itibaren hastanede müşahade altında tutuluyordu.

    Tiyatro sahnesinde Ferhangi Şeyler ile 1987 yılından itibaren izleyici karşısına çıkan Ferhan Şensoy'a veda ediyoruz. Ferhan Şensoy, Ortaoyuncu kavuğunu Yeşilçam emektarı Münir Özkul'dan devralmış ve kendinden önce vefat haberiyle üzen Rasim Öztekin'e devretmişti. Şensoy'un imzasını attığı tiyatro oyunları arasında Devekuşu Kabare, Fername, Dedikodu Şov, Şahları da Vururlar, Ce Fou De Gogol gibi yapımlar bulunuyor.

    Şensoy'u son olarak beyaz perdede Muhalif Başkan filmiyle izleme şansı yakalamıştık. Öncesinde ise Pardon, Şans Kapıyı Kırınca, Büyük Yalnızlık, Bir Bilen gibi yapımlarda rol almıştı. Televizyonda İşler Güçler dizisinde rol alarak hayranlarını sevindirmişti. Dizide Varsayalım İsmail karakteriyle yeniden ekranlara dönmüştü. 

    Ferhan Şensoy geçtiğimiz Haziran ayında da kalp sorunları yaşıyordu. Anjiyo yapılan oyuncunun kızları, Derya Şensoy ve Ferhan Şensoy da üzüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştılar. Şensoy, tiyatro, sinema ve televizyon kariyerinin yanı sıra roman, deneme, günlük ve senaryo yazarı olarak tanınıyordu. Usta oyuncuyu saygıyla anıyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top