Hesabım
    Christopher Nolan, İkinci Dünya Savaşı Filmi Çekebilir

    Nolan, yeni filmi için stüdyolarla görüşme halinde

    Christopher Nolan, J. Robert Oppenheimer ve II. Dünya Savaşı sırasında atom bombasını geliştirmesi konusundaki katılımı etrafında dönen bir sonraki filmi hakkında birkaç büyük stüdyo ile görüşüyor. Nolan'ın son birkaç filminin tamamı Warner Bros. imzası taşıyordu ama WarnerMedia, 2021 listesinin tamamını HBO Max'a koyma kararı aldığında yönetmen memnun olmadı ve yeni anlaşma için tercihini başka şirketlere yöneltti.

    Nolan'ın son filmi “Tenet”, pandeminin ilk büyük filmiydi. Yeni film, “Dunkirk”ten sonra İkinci Dünya Savaşı tarihine bir dönüş olacak ama bu sefer Amerika'da geçiyor. “Tenet”, pandeminin ortasında sinemaseverlerin hala temkinli olduğu ve aşının bulunmadığı bir dönemde sinemalarda gösterime girdi. 363 milyon dolarlık sağlam bir hasılat elde etti ama pandemi olmasaydı çok daha yüksek bir sonuç elde edecekti. “Tenet”ten sonra Nolan, birkaç stüdyoyla olası bir ilk bakış anlaşması hakkında görüşmelerde bulundu ve bu proje bunun bir parçası olmayacak.

    Nolan, görüşmelerde salon gösterimi şartını öne sürüyor. Teklif sahipleri, Oppenheimer projesi için yapılacak bir anlaşmanın bu şartı taşıyacağını varsayıyor. Elbette farklı planlar da gelebilir. Netflix, “The Hand of God” ve “Don't Look Up” gibi yakında çıkacak filmlere özel salon gösterimleri yapıyor ve yayıncının film şefi Scott Stuber, temmuz ayında Nolan'la film yapmak istediklerini açıkladı.

    İlk dedikodulara göre, Dunkirk ve Inception aktörü Cillian Murphy, Oppenheimer projesi için geri dönebilir. İrlandalı aktör ayrıca, Nolan'ın “Batman Begins” ve “The Dark Knight” filmlerinde de yer aldı. Kaynaklar, Murphy'nin dahil olmasının beklendiğini söyledi ama hangi rolü oynayacağı belli değil. Oppenheimer, atom bombasının mucidi olarak biliniyor ve İkinci Dünya Savaşı'nı sona erdiren bombanın geliştirildiği Los Alamos Laboratuvarı'nda çalıştı. Bombayla ilgili çalışması 1989 yapımı “Fat Man and Little Boy”da Dwight Schultz'un Oppenheimer'ı ve Paul Newman'ın General Leslie Groves'u oynadığı bir filme de konu olmuştu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top