Hesabım
    Temel Parçacıklar
    Temel Parçacıklar
    4 Mayıs 2007 Sinemada | 1s 53dk | Dram
    Yönetmen Oskar Roehler
    |
    Senarist Oskar Roehler
    Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Franka Potente
    Orijinal adı Elementarteilchen
    Üyeler
    2,7 83 Puanlama, 24 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Michel Houellebecq’in tartışmalı romanını temel alan filmde birbirinden çok farklı karakterlerdeki üvey kardeşler Micheal ve Bruno’nun hayatları ve özellikle de dengesiz cinsellikleri konu ediliyor. Yalnız kendi aşklarını önemseyen uçuk kaçık bir anne ile geçen kaotik bir çocukluk dönemi ardından Michael, moleküler biyoloji uzmanı olur. Kadınlardan ziyade genlerle ilgilenmektedir. Bruno ise cinsel arzuları konusunda obsesiftir ve tatminini genelde fahişelerde bulur. Ancak Christiane ile tanıştığında hayatı değişmeye başlar. Bu sırada Michael da gençlik aşkı Annabelle ile buluşur. Filmde yer alan Moritz Bleibtreu 56. Berlin Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü almıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Temel Parçacıklar

    <b>Temel Parçacıklar</b>ınızı Biliyor musunuz?

    Yazar: Zeren Somunkıran
    Moritz Belibtrue, Franka Potente ve Micheal Houellebecq... Bu üç ismin oyuncu ve yazar olarak yer aldığı bir filmin bünyemde heyecan yaratmaması kesinlikle mümkün değil. Koş Lola Koş filminde zaten kalbimde yer eden bir ikiliye dönüşmüş olan Moritz Belibtrue/Franka Potente ikilisi, yine yeni yeniden Micheal Houellebecq'in tartışmalar koparmış kült romanı Temel Parçacıklar'ın beyazperde uyarlamasında rol alınca heyecanla beklememek nasıl mümkün olsun? !F İstanbul Film Festivali'nin kalabalıklığı keyif veren salonlarında, az sonra karşılaşacağım film ile ilgili son notları okurken, bir yandan da benimle birlikte bekleyen izleyicilerin yüzlerinde aynı heyecanı aramaktan da geri duramıyordum.Peki bu kadar heyecan yaratan film, bittiğinde heyecanımı çoşkuya çevirebilmiş miydi? Bu, 'evet' ya da 'hayır' gibi tek kelimelik cevap vermek istemediğim bir soru. Micheal Houellebecq'in, kendisini okum
    Öneriler

    Oyuncular

    Moritz Bleibtreu
    Rolü : Bruno
    Christian Ulmen
    Rolü : Michael
    Franka Potente
    Rolü : Annabelle
    Martina Gedeck
    Rolü : Christiane

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    mawi-777
    mawi-777

    Takipçi 144 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Mart 2007 tarihinde eklendi
    necromancide agır konusmus. filme yorum yazmadan önce site yazarlarından zeren'in yazısını okudum. Ben de aynen onun gibi bi filmde Moritz Bleibtreu oynuyorsa izlenmeli die düşünüorum. Ödüül almasına ise daha daha sevindim. Haketmiş bence. Flm belki yapı itibariyle kusurlara sahip. Gercektende gecişler kopuk ama konu ile ayakta duruyor. izlenmeli.
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    18 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Film genel olarak çok iyi olmasa da belki de sadece konusu sarmadı sonu kesinlikle akılda kalıyor. sırf sonu için bile izlenebilir.Moritz Bleibtreu yine cok guzel bir performans sergilemis.
    udinarli
    udinarli

    30 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Guzel bir film Anneleri bir babalari ayri iki uvey kardesin hayatini bize sunan filmde guzel dialoglar ve hikayeler bulabilirsiniz. tavsiye ederim.
    denge5
    denge5

    25 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    6 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    filmde kopuklar var gibi görünsede iki zıt kardeşin ortAk derdi yalnızlıktan kurtulma çabaları çok güzel anlatılmış bence çok güzel bir film 9/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 6 000 000 $
    Dil İngilizce, Almanca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top