Hesabım
    Pazar: Bir Ticaret Masalı
     Pazar: Bir Ticaret Masalı
    10 Nisan 2009 Sinemada | 1s 33dk | Dram
    Yönetmen Ben Hopkins
    |
    Senarist Ben Hopkins
    Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Şenay Aydın
    Orijinal adı The Market
    Üyeler
    3,0 99 Puanlama, 25 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    90'lı yılların başında Doğu'da bir şehir. Doğuştan ufak bir tüccar olan Mihram, ne istenirse onu bulmasıyla nam salmıştır. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir.

    Yöreye yerleştirilen telefon vericilerini gördüğünden beri aklını cep telefonu satan bir dükkan açmakla bozmuştur. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram’dan karaborsa ilaç bulmasını ister. İlaç acilen çocuklar için gereklidir.

    Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, ona bu süreçte eşlik edecek amcası Fazıl'ın yaşadığı Nahçivan'a kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır.

    Ancak Mihram iki şeyi hesaba katamaz: Mihram'ın attığı her adımı dikkatle izleyen ve ?Ay'ın ışığını nereden aldığını? öğrenmeye fazlasıyla meraklı olan yerel mafyayı; bir de gittikçe daha fazla değişen bir pazarın acımasız kanunlarını. Arz ve talep?

    En İyi Fİlm dahil 4 dalda Altın Portakal Ödülü sahibi Pazar: Bir Ticaret Masalı, kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini ele alır. Mihram’ın serüveni aşık geleneğini andıracak biçimde türkülerle, şarkılarla anlatılan bir ticaret masalıdır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Pazar: Bir Ticaret Masalı

    Pazar:Bir Ticaret Masalı

    Yazar: Murat Özer
    Ben Hopkins'i ilk kez Gezici Festival'de tanımış, ilk uzun metrajlı filmi "Simon Magus" vesilesiyle sevip benimsemiştik. O günden bu yana Türkiye'yle ilişkisini had safhaya taşıyan bu genç İngiliz sinemacı, son filmi "Pazar: Bir Ticaret Masalı"yla bu durumu zirveye ulaştırmış görünüyor. Türkiyeli bir hikâyeyi Türkiyeli gözlemlerle aktaran senarist-yönetmen, mizaha yatkın karakterini de işin içine kattığı filmiyle Antalya'dan da 'en iyi film' ödülüyle dönmüştü hatırlarsınız."Pazar", Doğulu bir genç adamın para kazanma adına giriştiği çabanın yan etkileriyle donanmış bir yol filmi atmosferinde gelişip sonlanan bir yapım. Kapitalizmin kolay yoldan köşe dönme zihniyetine verdiği primin artıklarıyla motivasyonlanan kahramanımızın hikâyesi, Türkiye'den Azerbaycan'a uzanan bir kaçakçılık serüvenine dönüşüyor ve 'ticarî bakış'ın ipuçlarıyla ivmelenen bir 'yitik adam' portresi çiziyor bizlere. Mi

    Fragmanlar

    Pazar: Bir Ticaret Masalı Dublajlı Fragman 1:48
    Pazar: Bir Ticaret Masalı Dublajlı Fragman
    1.463 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    İyisiyle Kötüsüyle 18 Filmle Yerli Sinemada Mafya!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    3 Şubat 2016 Çarşamba

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    enesnail
    enesnail

    Takipçi 221 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    değişik bir senaryo. yol filmlerini oldum olası sevmişimdir. bu film de oyunculuklar ilk olarak övülmesi gereken kısmı. bana kalırsa filmin tek sıkıntısı görsellikti. hastane çalışanının tavrı çok iyiydi. kim bilir hayatımızdaki yanlışlarımız sermayemizin yarısını ipotek altına alabilir. türden hoşlananlar için güzel bir film. doğu şivesi olsaydı daha mı iyi olurdu yoksa yönetmen anlaşılamamaktan mı korktu.
    Esteban-2
    Esteban-2

    Takipçi 214 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Devamının çekilebilmesi dileğim.Sadece şive konusunda biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Çok tatlı film. 8/10
    nskmourinho
    nskmourinho

    Takipçi 998 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    18 Mart 2010 tarihinde eklendi
    Gömülü bir hazine bu film.Oyunculuklar o kadar iyi ve gerçekçiki bazen kendimi kaybettim filmde.Çok sağlam bir senaryo ve ustaca bir işleniş.Filmde emeği geçen herkesin eline sağlık 7.5/10
    prustanca
    prustanca

    Takipçi 17 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    29 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    ben hopkins ten altın portakallı minimalist bir sinema örneği.tayanç ayaydın ın film boyunca etrafında gezdiriyor kamerayı.hikaye çok iyi, film sonuca da güzel varıyor, seyirciye de düşünmek istediğini düşündürüyor, ancak çekim tekniklerine bağlı olarak biraz tıkanıklık, atalet var gibi. Film hiç tam anlamıyla akıp gidemiyor hikayenin üzerinde.müziklerini beğendim.tayanç ayadın ı en iyi erkek oyuncu dalında ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top