Hesabım
    Bulut Atlası
    Ortalama puan
    3,8
    301 Puanlama
    Bulut Atlası hakkında görüşlerin ?

    36 Kullanıcı yorumları

    5
    7 Eleştiri
    4
    14 Eleştiri
    3
    9 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    2 Eleştiri
    0
    2 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 427 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    23 Kasım 2023 tarihinde eklendi
    İlk bir saat çok karmaşık gelse de karakterleri ve dünyalarını tanıdıkça karmaşıklık gideriliyor ve her birinin dünyasına uyum sağlıyorsunuz. En sevdiğim dünya Sonmi'nin dünyasıydı. Bence Sonmi'nin dünyası başlı başına farklı bi film olarak çekilmeli. Tüm dünyalar birbiriyle fiziksel olarak zayıf bağlantılar kursa da anlam bakımından tam olarak bağlantılı. Her dönemde her insan türü özgürlük için mücadele etmiştir. Filmde reenkarnasyon ve paralel evren olguları birlikte işlenmiş. Ama yönetmenlerin tam olarak üzerinde anlaşamadığı bi konu olmuş. Sanırım biri reenkarnasyona bağlayalım demiş diğerleri hayır paralel evrene bağlayalım demiş sonra ikisinide savunalım demişler olayı tarlıya bağlamışlar :))
    Kesinlikle izlenir süresinin uzunluğu sizi korkutmasın bence daha uzun olsa daha güzel olacaktı
    Funda Gür
    Funda Gür

    47 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    28 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
    Benim favori filmimdir. Senaryosu kitaptan uyarlanmadır ve uzun yıllardır üzerinde düşündüğüm konuları birkaç saatte anlatan bir film. Mükemmel bir kurgu. İlk kez izleyenlerde bazı sorular oluşabilir, tekrar tekrar izledikçe o sorular yanıtlarını bulacaktır. Dikkatinizi yoğunlaştırırak izlemenizii oneririm. Zamansal açıdan insanların bütünselliğini anlatıyor. İnançları, koleliği, aşkı... Spoiler vermeden anlatmak istediğim için detay vermeyeceğim ama tekrar tekrar izlemenizi oneriyorum. Makyajlar biraz basit ve bazen komik olmuş, filmin kalitesine golge düşürmüş. Ama sanırım oyle olması gerekiyordu. Kimbilir kaç kez ilzledim ve izlettim bu filmi. Her seferinde büyük bir etkiyle büyüleniyorum, nasıl bir senaryo bu kadar müthiş olur diye. Müzik de zaten filmin ismini oluşturuyor, o da çok iyi. Oyuncular da harika. Nasıl beğenilmez nasıl izlenilmez nasıl dereceye girmez aklım ermiyor. Keşke hakettiği değeri gorebilse.
    Akhenaten
    Akhenaten

    Takipçi 51 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    24 Haziran 2019 tarihinde eklendi
    Spoiler olabilir. Bilemedim ama filmi izledikten sonra okunsa daha iyi olur gibi.

    Film diğer film sektöründe gezen marvel vb yapımlara göre daha uzun ve anlamak için not almak düşünmek ve bir şeyler sentezlemek gerekiyor.

    Filmden kısaca bahsedecek olursak 6 farklı hikaye anlatılıyor. Her hikayeler arasında filmin sonuna kadar gelmeden alayamayacağınız bir bağ var ama bunu filmin sonunda anladığınız için izlerken "Neden sürekli hikayeleri kesip durmuşlar?" diyebilirsiniz. Peki bu hikayeler ne anlatıyor? Aralarındaki bağlantı ne?

    Filmdeki hikayeler aslında kronolojik olarak birbirine bağlı 6 farklı hikayeyi kronolojik olarak sıralayacak olursak:

    1 - Denizde seyahat eden avukat adamın hikayesi.
    2 - Piyanist eş cinsel kişinin hikayesi
    3 - Gazeteci Rey'in hikayesi
    4 - Borçlu yaşlı adamın hikayesi
    5 - Sonmi adlı klonun hikayesi
    6 - Zachry adlı karakterin çöküşten sonra geçen hikayesi

    Hepsi farklı dönemlerde geçen ama hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu olduğunu anlatan kronolojik bir sıra bunu Sonmi adlı klonun konuşmasının benzerinin kahinin kitabında yer almasından denizde yarım kalmış kitabın yaşlı müzisyenin yatağının bacağını yükseltmek için kullanmasından Sixsmith adlı karakterin hem müzisyen hem de Rey adlı gazetecinin bulunduğu hikayede bulunmasından anlıyoruz. Film boyuncada farklı hikayelerde aynı karakterlerin kullanılması , aynı dövme ve figürlerin farklı zamanlardan kullanılması zaten bunu bas bas bağırıyor. Bunu Sonmi de şöyle özetlemiş filmde :

    " Kendimizi ancak başkalarının gözlerinden tanıyabiliriz. Ebedi ömrümüzün doğası sözlerimiz ve eylemlerimizin bir sonucudur. Etkisi devam eden ve zamanın sonuna gider. Hayatlarımız beşikten mezara kadar diğerlerine bağlıyız geçmişten geleceğe İşlenen her suç ve yapılan her iyilik geleceğimizi yeniden şekillendirir."

    Yani kimse boşuna yaşamıyor veya evrende etkisiz bir eleman gibi kalmıyor. Yaptığım eylemler ve seçimler bir devinim içinde geleceği şekillendiriyor. Tabii burayı fazla abartmamak lazım biz evrenin öznesi değiliz. Bizim olmadığımız seçeneklerde hazır duruyor mesele bizim seçip seçme kararımızda.

    Bunun yanına vurguladıkları farklı şeylerde var. Bunlardan biri hemen hemen her zamanda otoriter doğal olarak öne sürülen bir düşünce ,düzen var ve bunun değiştirmeye çalışmak suç olarak görülüyor. O düzeni korumak için suç yargıları konuyor , değiştirilmemesi için "DOĞAL" düzenin sürdürülebilmesi için her şey yapılmaya çalışıyor. Kan dökülüyor , akla hayale gelmeyecek yöntemlere başvuruluyor tek düşünce bunun işlemesi gerektiğini yani ( Petrol lobilerin kar sağlamaya yönelik inançları , klonların saf ırk olmadığı köle olarak kullanılma inançları vs ) . Ancak yine buna karşı çıkan ve otoriter düşünce tarafından baskılanmaya çalışılan farklı bir düşünce ve bunlar arasında durmak bilmeyen bir çekilme var. Ve her seferinde bu düşünceler değişiyor ama yine benzer inançlara kapılarak yapılan hatalar berki de Rey bu yüzden kendisinde şu soruyu sormuştur :

    " Neden aynı hatayı tekrar tekrar yapıyoruz?"

    Berki de artık karşı düşünceleri yok etmek yerine onları anlamaya çalışmak ve belirli düşüncelere bağlı kalmadan yargılar oluşturmalıyız? Ne dersiniz?

    Ancak bu berki de fikirleri özümsemede sorun yaratacağından uygulamaya geçirmede sorun yaşanabilir. Yani "bu olmalı" diyen "bu olabilir" diyene üstün gelecektir ve bu DOĞAL düzen devam edecektir. Kısaca bu hata mıdır yoksa doğal düzen mi?

    Neyse incelememi buraya kadar okuyan herkes TEŞEKKÜRLER. Seviliyorsunuz :)
    Merve A
    Merve A

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    12 Eylül 2018 tarihinde eklendi
    Kimilerine göre içerdiği anlam verdiği mesaj anlaşılır olmayabilir. Bence sebebi normalde herhangi bir film için tek cümlede verdiği mesajı özetleyebilirsiniz fakat Bulut Atlası için böyle bir cümle benim kafamda belirmedi çünkü toplumdaki pek çok yozlamış duruma parmak basıyor hangisini daha çok vurgulamak istediği izleyiciye kalmış ama ona rağmen illa ki bir şeyler söylemek gerekirse; İnsanlığın ilk veya son, en gelişmiş veya en ilkel ne tür bir uygarlık olurdak olalım Güçlü - Zayıf, Yüksek - Alçak savaşı her zaman olacak..
    BABA S.
    BABA S.

    Takipçi 94 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
    Film insan beynini tek seferde yakmakla beraber hikayeler arasında bağlantı kurmaya çalışırken de sizi zorluyor.Karakterleri canlandıran oyuncuların canlandırdıkları karakterler arasında bir bağ bulmaya çalışırken kayboluyorsunuz.Net bir şekilde şunu diyebilirim filmi 1 kez izlemek yetmez 2 de olmaz 3-4 defa.İşte film burada bir - yiyor.Film yeterince uzun ve insanı sıkan bir atmosferi var.Baktıkça içiniz daralıyor ki bu duygu finalde de devam ediyor.Bu yüzden izleyicinin bu filmi gerçekten özenle izleyip anlayabilmesi için tek sefer yetmiyor fakat tekrar izlemekte bir okadar cesaret istiyor.
    Selin Ş.
    Selin Ş.

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    10 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    İzlediğim en iyi filmlerden biri hatta top 3 ün içindedir. Diğer seyirciler gibi ilk izlediğimde zorlandım adapte olamadım fakat akabinde izlediğim her defasında ayrı keyif alıp ayrı birşeyler keşfettim. Filmin müzik ve kostümleri ayrı güzel. Tavsiye ederim.
    Deniz O.
    Deniz O.

    Takipçi 170 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    "Hayatlarımız sadece bize ait değil. Beşikten mezara kadar, diğerlerine bağlıyız... Geçmişten geleceğe... İşlenen her suç ve yapılan her iyilik geleceğimizi yeniden şekillendirir.”

    Kuantum fizikçilerinin keşiflerinden birisi Dolanıklık’tır... Bir foton ikiye bölündüğünde ortaya çıkan fotonların birbirleriyle olan ilişkileri devam eder. Dolanık fotonlardan birinde bir değişiklik olduğunda "aynı anda" diğer fotonda da değişiklik olur. Bu, birbirinden milyarlarca kilometre, ya da binlerce ışık yılı uzakta iki parçacığın anlık olarak birbirleriyle "iletişim" halinde olması demektir... Big Bang (Büyük Patlama) sırasında Evren’deki her şey bir toplu iğne başı kadar olduğu varsayımı ile tüm Evren’in birbirine belli derecelerde bağlıdır... Bağlam olmazsa yapının da olması mümkün değildir. Kendimizin diğerlerinden ayrı olması fikri, zihin kökenli bir yanılsamadır.

    Fizik bu şekilde bir yaklaşım sergilerken, kadim öğretiler ve dinler de, Evren’in birliğinden bahseder. İngilizce, din anlamına gelen “Religion” kelimesi Latince ‘religare’ kelimesinden gelir. Bu kelime, birleştiren, birlik anlamına gelir. Hepimize Tanrı’nın ruhundan üflenmiştir; hepimiz ona döneceğizdir. Tekrar birlik oluşacaktır. Sufizm’de, aşık ile maşuğun tek bir vücut olmasından bahsedilir. Yunus Emre, “Aşk, sevenin sevdiğinde yok olmasıdır” şeklinde bir olmaktan bahseder... Yok olan ayrı sanılan kimlik, nefs, egodur...

    *Eski insanlar zekiydi. Hastalıkları ve doğumları kontrol ediyorlardı. Mucizeler yaratıyor; gökyüzünde uçuyorlardı.
    -Doğru, hepsi doğru. Ancak bir şeyleri daha vardı. Kalplerinde açlık vardı. Zekalarını gölgede bırakan bir açlık ...
    *Açlık mı? Ne için?
    -Daha fazlası...

    Yazının devamı blog'ta...
    mali
    mali

    Takipçi 79 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    1 Mart 2015 tarihinde eklendi
    Enteresan olarak nitelendirebileceğim bir senaryosu var. Fakat kendimi filme bir şekilde veremedim. İzleyiciyi içine çeken bir proje olmaktan uzak olmuş. Belki de konunun karmaşıklığı sizleri zaman zaman filmden saf dışı bırakabilir. Kendimizi hikayenin tam ortasında bulabilirsek işte o zaman film hakkındaki düşüncelerimiz biraz daha pozitif olabilirdi. Sahneler arası kopma keskin bir şekilde hissediliyor. Yinede orta şekerli bir proje olduğunu düşünüyorum.
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    Film oldukça farklı ve karışık. Kitabını okumadım ancak çok da aman aman gelmedi bana. Filmi çözmeye çalışırken filmden çok zevk alamıyorsunuz. Oyunculuk sizi sonuna kadar izlettiriyor. Ancak özgürlüğü farklı evrelerde anlatmaları güzel olmuş.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    Matrıx üçlemesi ve V for vendetta gibi sinema tarihinin en iyi filmlerine imza atmış Wachowski Kardeşler Bir kaç yıl aradan sonra tekrar karşımızda. Aradan geçen yıllar boş durmamışlar kaldı ki bu filmin senaryosunu yazmak yıllar sürer. Film çok farklı zaman dilimlerinde çok farklı hikayeleri eş zamanlı işleyerek birbirine bağlıyor. Hikayeler farklı amaç hep aynı. Belki o hikayeler birbirinden bağımsız gibi görünebilir ama aralarında ince bağlantılar var. Zaten filmdeki kurgunun güzelliği buradan geliyor. Filmdeki hikayeler zincirlerinden bir parça parça ince göndermeleri daha konuyu anlamadıgınızda alabilirsiniz fakat film ilerlediğinde tüm hikayenin modüler bir sistemde olmadığını anladığınızda bir çekirdeğin içinde kendinizi buluverirsiniz. Böylece tüm bu anlatılanlar bir bütünlük kazanır. Tabi film ilgi çekici bir şekilde başlarken ilerledikçe karışık bir hal alıyor. Kitabını okumadım ama kitabın da karışık olduğunu söyleyenler var. Her neyse filmi izlerken Genel uyarılmışlık bakımından ve fiziksel açıdan hazır olmalısınız. Lakin filmin süresi uzun dikkatiniz dağılırsa toparlamak zor olacaktır. Zaten bende uzun süredir bu filmi bu yüzden bekletiyordum. Tam kons antre olduğum bir zamanda izledim. Yinede parçaları tam olarak birleştiremedim ve anlamadığım noktalar olduğunu hissediyorum. Zaten beğenmem için İllaki tam olarak anlamam gerekmiyor. Mısal Matrıx aradan geçen 15 yıl ama halen şifreleri tam olarak çözülememiş. Ama matrıx i beğenmeyen de yoktur. İster teknoloji olsun ister olmasın, ister ilkel bir dünyada yaşayın ister gelecekte. Her zaman aynı olan değişmeyen kurallar var. Ya da kural demeyelim. Ne diyeyim bende bilemedim.Köleler her zaman var. Geçmişte yaptıklarımız geleceğimizi belirler. Dün bugün ve yarın. Bunlar birbirinden ayrı düşünülemez. Olacaklar veya olanlar bunlar kesinlikle raslantı+sal değildir. Wachowski biraderler buna sürekli vurgu yapıyorlar. Mesela Matrıxte Morpheus ''Raslantılara asla inanmam'' derken V for vendetta da V ''Raslantı diye bir şey yoktur raslantı aldatmacası vardır'' diyor. Kendi felsefelerinden taviz vermiyorlar onun dışında eş cinsellik konusundaki ısrarcı sahneler v for vendetta da olduğu gibi bu filmde de mevcut. Filmdeki hikayeleri bağımsız olarak düşündüğümüzü varsayarsak bu film en az 5 filme bedel. Filmi izledikten sonra belkide kendinizi 3. dünya savaşından çıkmış gibi hissedeceksiniz. Of çok boğuldum gibi bir tavrınız olacak ama filmi anlamak için tekrar tekrar izlemekte yetmez. Son bölümlerde dikkatimi çeken bir cümle vardı. Açılan bir kapı varsa orası cennettir. Veya Ölümden sonraki hayata inanır mısın ? ya da bunun gibi şeylerdi tam hatırlayamadım. Filmin bu tür sorgulamaları genele yayılmış durumda. Hayatın karmaşasını sorgulayan bir film. Tabi ben filmi anlamadım ama bunu anlamak için bazı sahnelerin bağırmalarını duymak istemeniz gerekiyor. 10/ 9.
    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

    Takipçi 403 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    28 Ocak 2014 tarihinde eklendi
    En sevdiğim film türü bilimkurgu.. Hayal gücümüze çok şey kattığını düşünüyorum. Bulut Atlas da bilim kurgu türünde iyi bir yer kazandı bence. Güzel, başarılı bir film olmuş. Ben büyük bir ilgiyle izledim.
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

    Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
    Toronto Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan film, bazılarına göre bir başyapıt sayılırken kimilerine göre bir hayal kırıklığıydı. 2 saat 45 dakika süresiyle başta gözümü korkutan filmi bir solukta izlediğimi belirtmeliyim.
    Meltem A.
    Meltem A.

    Takipçi 2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    29 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
    Kitabı da mutlaka okunmalı , çok başarılı benzersiz bir film. Oyunculuk gayet iyi Sonmi ile ilgili bölümlerden ayrıca bir film ya da dizi çıkar:
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    23 Nisan 2013 tarihinde eklendi
    Son yılların en farklı, en sağlam, en kaçırılmaması gereken filmlerinden. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, orada burada duyduklarım veya okuduklarımda, seyircilerin büyük bir kısmı "bir şey anlamadıklarından" yakınıyordu. Bana kalırsa izleyip de bir şey anlamayacağınız en son filmlerden biridir. Gayet net, belirgin hikayeler, karakterler ve diyaloglar üzerinden, kolay anlaşılır bir şekilde ilerliyor film. Kitabını okuma fırsatım olmadı. Ancak kesinlikle ilginç ve okumaya değer olduğunu tahmin edebiliyorum filmini izledikten sonra. Pek çok dönemde, pek çok farklı ancak birbiriyle bağlantılı, alakalı hikaye izliyoruz. Görsel anlamda veya oyuncu kadrosunda herhangi bir sorun yok. Yönetmenler de uzun süreli filmlerini sıkmadan kotarmayı ve seyirciyi belli bir dakikadan sonra avucunun içine alarak sürükleyiciliği yakalamayı başarıyorlar. Filmde o kadar fazla karakter, o kadar fazla hikaye var ki, oturup hepsini konuşmak ve detaylandırmak ciddi zaman ister. İzlemek lazım. Önemli meselelerden, dediğim gibi belirgin ancak rahatsız etmeyen hikayeler eşliğinde bahsediyor. Hatta diyebilirim ki, insanlık tarihi boyunca var olmuş ve bugün de dünyamızda var olan neredeyse her tür sorun, her tür tabu, bir yerinden işleniyor "Cloud Atlas"ta. Tabii ki tüm hikayeler veya karakterler kusursuz da diyemeyiz. Bazısının ağırlığı daha fazla, veya bazısı biraz sıkıcı gelebilir. Ancak filme makro düzeyde baktığınızda, kesinlikle tatmin edici. Önemli şeylerden bahsediyor, önemli cümleler kuruyor.
    Ahmet V.
    Ahmet V.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    11 Nisan 2013 tarihinde eklendi
    gereksiz uzun karışık. zorlama bir şekilde güya insanlık kurtarılıyor.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top