Hesabım
    Thomas
    Thomas
    Vizyon tarihi belirsiz | Dram
    Yönetmen Miika Soini
    |
    Senarist Miika Soini
    Oyuncular: Lasse Poysti, Mauri Heikkilä, Pentti Siimes
    Üyeler
    3,2 3 oy
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bir apartmanın bodrum katında yalnız yaşayan Thomas 80’lerinde olan bir ihtiyardır. Ailesi yanında olmayan ve tüm arkadaşları da zaman içinde ölen Thomas’a hayatında ithaf eden tek şey radyosundan dinlediği eski şarkılar ve kendi kendine oynadığı santraçtır.

    Geçmişinde büyük bir trajedi yaşayan Thomas’ın yalnız geçirdiği bu sakin günlerinde aklını, iç hesaplaşması kurcalamaktadır.

    Tutku, affetme ve kefaret ödeme üzerine olan Thomas, Bursa İpek Yolu Film Festivali ’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü almasının yanı sıra bir çok festivalden de ödülle dönmüş, yönetmeninin ilk uzun metrajlı filmidir.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Thomas

    Thomas

    Yazar: Funda Sularöz
    Thomas filmini Bursa İpek Yolu Film Festivali'ndeki gösteriminde izleme şansı buldum. Hatta filmi tanıma şansı desek daha doğru olur çünkü bu film, özellikle Thomas karakteriyle bende aklımdan hiç bir zaman çıkmayacak bir etki yarattı. Zaten festivalde Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarıştı ve Thomas karakteriyle en iyi erkek oyuncu ödülünü de aldı. Uluslararası başka festivallerden de ödülle dönen Finlandiya yapımı Thomas; Kuzey insanının doğasının anlatıldığı, hayatının son demlerini yaşayan, dış dünyaya ne kadar karışmak istese de kendi mesafesini aşamayan ve kafasını iç hesaplaşmalarıyla yoran bir adamın hikayesi. Thomas, bir apartmanın bodrum katında yalnız yaşayan 80’lerinde olan bir ihtiyardır. Aralarında düzgün bir iletişim olmasa da hayatında son kalan tanıdığı, kardeşi de ölür. Ailesinden kimse de yanında değildir, arkadaşları da zamanla ölüp g
    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Finlandiya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top