Hesabım
    Vesaire Vesaire
    Vesaire Vesaire
    11 Nisan 2008 Sinemada | Dram
    Yönetmen Tunç Başaran
    Oyuncular: Bülent Kayabaş, Eser Ali, Aliye Uzunatağan
    Üyeler
    2,6 73 Puanlama, 9 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ege ve Akdeniz’in incisi Marmaris’te çekilen film, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris Belediyesinin katkılarıyla, İçmeler ve Armutalan Belediyeleri'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Mimar Sinan Üniversitesi’nde Tunç Başaran’ın talebesi olan Roksen Lülü’nün okul için çektiği kısa filmden yola çıkılarak hayata geçirilen Vesaire Vesaire, hayatın aslında vesairelerle biraraya gelmesinin hikayesini aktarıyor. Sağlığı kötüye giden meşhur yazar Arda Başar, her Türk entelektüelinin bilinç altının dışa yansımasını yaşayacaktır. İçinde bulunduğu koşullardan sıkılıp bir anda yaşadığı şehri değiştirme, "küçük bir sahil kasabasına kapağı atma" kararı alır. Nereye gideceği konusunda hiçbir fikri olmadan eşyalarını toplar ve kendisini güney sahillerimizden Marmaris'te bulur. Bu küçük sahil kasabasında tesadüf sonucu peşpeşe tanıştığı sevimli bir köpek, genç bir kız ve bilge bir ayyaş, Arda'nın hayatının akışını beklenmedik bir zamanda farklı bir yöne sokacaklardır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Vesaire Vesaire

    Vesaire Vesaire

    Yazar: Ali Ercivan
    "Kadınlar anlaşılmak için değil, sevilmek için vardır."Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-TV Bölümü öğrencisi Roksen Lülü'nün babasıyla birlikte senaryosunu yazıp aynı zamanda başrolünde de oynadığı ve hocası Tunç Başaran tarafından yönetilen Vesaire Vesaire, belli ki Lülü'nün kendi hayatından da izler taşıyor. İspanyol bir anneden flamenko meraklısı bir genç kızın öyküsü bu. Filmdeki köpeği bile gerçekten kendisine ait. Filmin senaryosunda en çok girişte alıntıladığım cümleye takıldım. Bir genç bayanın senaryosunda, kadını erkeğin arzu objesi olmaya indirgeyen, bu denli aşağılayıcı ve sığ bir cümlenin yer almasına şaşırdım. Ama projenin ardındaki iki olgun erkekten birine ait olduğunu tahmin ediyorum bu repliğin. Çok başka bir jenerasyonun kadına bakışını çağrıştırıyor bu laf zaten.Vesaire Vesaire, genç bir flamenkocu kızla yaşlıca bir yazarın aşk hikayesini anlatıyor. Aralarında neresinde
    Öneriler

    Oyuncular

    Bülent Kayabaş
    Rolü : Vesaire
    Eser Ali
    Rolü : Kazım
    Aliye Uzunatağan
    Rolü : Canan

    İzleyici eleştirisi

    Ceren S.
    Ceren S.

    Takipçi 443 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    1)Roksen Lülünün mimikleri, konuşmaları son derece yapmacıktı beni gerçekten çok rahatsız etti.. 2)En son sahne olan kar yağdığı yerde kar yerine sünger attıkları barizdi..3)Rutkay Azizin gençliğini oynayan kişi Rutkay Azizle biraz daha alakasız bir tip olamazdı sanırım.. Ve tekrar eski zamana döndüklerinde Rutkay Azizin yaşlanmış olması fakat sevgilisinin hala aynı gençlikte olmasıda filmin bir diğer saçma ...
    Devamını oku
    mrs-durden
    mrs-durden

    Takipçi 350 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    25 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    hiç özenilmeden çekilmiş film konusu ise çok klasik roksen lülü nün oyunculuğu gerçekten çok yapmacıkmış filmde güzel olan tek şey bülent kayabaş ve rutkay aziz in oyunculuklarıydı.
    vola-2
    vola-2

    11 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    18 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Filmden çıkınca aklımızda tek bişey vardı, acaba daha önce bu kadar kötü bir film izledikmi, Roksen lulu yeterli zaten ilkokul piyeslerinde bile bulamıyacağınız bir oyunculuk sergilemiş, herşey çok yapmacık, özet olarak izlediğime kesinlikle pişman oldum. Rutkay Aziz ve Bülent Kayabaşı bu yorumun tamamen dışında tuttuğumu söylemeliyim.
    ayferezgi
    ayferezgi

    5 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    tekniğiyle oyunculuklarıyla ve mekanlarıyla başarılı bir film özellikle Rutkay Aziz çok iyi performans göstermiş bence. Hayatın anlamı üzerine başarılı bir yapım. Kaliteli bir Türk yapımı izlemek isteyenler bu filme gidebilir.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top