Hesabım
    Son
    Son
    11 Ocak 2002 Sinemada | 1s 40dk | Komedi, Dram
    Senarist Hüsnü Özçetin
    Oyuncular: Şermin Hürmeriç, Ali Sürmeli, Sümer Tilmaç
    Üyeler
    2,7 141 oy
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Altı beceriksiz adam... Ellerini hangi işe atsalar kurutmuşlardır... Altı kaybeden erkek... Ancak, bir gün altısı da bir yerde buluşmuştur. Kesişen bu yoldan ne çıkacaktır? Bir film! Çünkü bu bahtsız bedeviler, hayatlarında bir defaya mahsus "kazanan" olmak istemektedirler. Bu başarıyı getirecek olan ise gişe dostu bir film olacaktır! Amaçlarını gerçekleştirmek için eski oyuncu Nejla'nın paralarını kullanmayı planlarlar. Erkek oyuncu eksikliklerini, inşaatta çalışan bir türkücü ile giderince olaylar gelişmeye başlar. Son, Levent Kırca'ya göre, 'yokluklar içinde bir filmin nasıl çekildiğinin komedisi'. Levent Kırca, ilerleyen yaşına rağmen, sinema deneyimlerine ara vermiyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Son

    Son Olsun Zaten !

    Yazar: Orkan Şancı
    15 yıldır televizyona aralıksız komedi üreten bir tiyatro topluluğu..Bir gün kalkıp sinema yapmak istiyor ve bu, ne ilginç ki (!) bir komedi oluyor. Böyle bir durumda, tiyatro topluluğunu bekleyen ilk tehlike nedir? Televizyonla ile sinema arasındaki anlatım farklılığı tabii ki..Peki Levent Kırca ve ekibi kavramış mı bu noktayı? Hayır!Yılmaz Erdoğan, sinema yapacağı zaman Bir Demet Tiyatro'yu mu taşıdı beyazperdeye? Mükremin ile Lütfüye'yi mi anlattı filminde? Oysa Kırca, skeçlerinde tekrarlayıp durduğu karakterleri ve sahneleri, "2 saati aşkın bir skeç" halinde önümüze sürmekten kaçınmamış. Üstelik bu skeç komik değil, sıkıcı. Belden aşağı esprilere ve küfürlere gülmeyi mizah sanan bir kafanın ürünü "son". Kırca'nın filmi, sahip olduğundan fazlasını taşıdığını iddia ediyor. Yeşilçam Sineması'nın zorluklarından yola çıkarak bir Türkiye tasviri sunmaya kalkışıyor. Ama bunu yaparken yanına
    Öneriler

    Son Haberler

    Cem Yılmaz'dan Sitem Dolu Cevap
    Haberler - Sektörden
    13 Kasım 2014 Perşembe

    Oyuncular

    Şermin Hürmeriç
    Rolü : Suzan
    Ali Sürmeli
    Rolü : Sıddık
    Sümer Tilmaç
    Rolü : Ferit Topaç
    Hakan Altıner
    Rolü : Kerem

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2001
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2001, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2001.

    Yorumlar

    Back to Top