Hesabım
    Alfa Kurt
    Ortalama puan
    3,1
    yayın
    • Habertürk
    • Gazete Duvar
    • Hurriyet
    • Star
    • T24

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    Habertürk

    Yazar: Mehmet Açar

    “Let M e In”den ( 2010) hatırladığımız, X-Men serisinde Nightcrawler karakterini canlandıran 1996 doğumlu Avustralyalı oyuncu Kodi Smit-McPhee film için çok doğru bir seçim olduğunu, üstüne düşeni fazlasıyla yerini getirerek gösteriyor. “Atomic Blonde”da (2017) oynayan ve son haftalarda “The Innocents” dizisiyle daha çok tanınır hale gelen İzlandalı aktör Johannes Haukur Johannesson da Tau'da başarılı bir performans çıkarıyor. Son olarak, tarih öncesinin özenli bir prodüksiyon tasarımı, kostüm ve makyajın yanı sıra sadece bu film için hazırlanmış primitif konuşma diliyle de inandırıcı bir şekilde kurulduğunu belirtelim.

    Eleştirinin tamamı için: Habertürk

    Gazete Duvar

    Yazar: Şenay Aydemir

    “Alfa Kurt”, insanın doğa ile ilişkisini ne kadar anlattığı dönemin ‘doğası’na uygun hale getirmeye çalışıyorsa; insanın insan ile olan ilişkisini de o kadar bu güne yaklaştırma gayreti taşıyor. Bu filmin duygusal etkisini güçlendirse de, tarihsel etkisini zayıflatan bir unsur olarak dikkat çekiyor. Keda’nın öldüğünü düşünen o sert kabile şefi baba Tau’nun paramparça halleri, annenin yıkılan görüntüsü, kahramanımızın bir an önce anne kucağına dönmek, babasına rüştünü ispatlamak için çabalaması daha çok bugünün aile ilişkilerine özgü tutumlar olarak filmde anlam buluyor. Hollywood’un ‘kutsal aile’ anlatısıyla bir noktada temas etme ihtiyacı filmin de gücünü azaltan bir faktöre dönüşüyor.

    Eleştirinin tamamı için: Gazete Duvar

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    Orijinal ismi ‘Alpha’ olan ve bizde ‘Alfa Kurt’ Türkçe çevirisiyle gösterime giren film, öykü olarak yeni bir şey sunmuyor. Hatta belli bir noktadan sonra insan-hayvan dostluğunu işleyen yapımların klişelerine sırtını dayıyor. Ama yönetmenliğini Albert Hughes’un (kendisini, kardeşi Allen’la birlikte çektiği ‘From Hell’ ve ‘The Book of Eli’ gibi filmlerden hatırlıyoruz) üstlendiği ‘Alfa Kurt’, genel olarak enfes kadrajlarıyla dikkat çekiyor (bu noktada görüntü yönetmeninin ismini zikredelim: Martin Gschlacht). Ayrıca kimi yerlerde tercih edilen grafik anlatım, Zack Snyder’ın ‘300 Spartalı’sını akla getiriyor. Filmin asıl gönül çelen yanının ise dostluğun bir ucunda duran kurdun hal, tavır ve mizansenlerinin bir belgesel gerçekliğinde perdeye taşınması olduğunu düşünüyorum. Köpek ya da kedi besleyen sinemaseverler, ‘Alfa Kurt’u bu yanıyla daha çok sevecekler... Salondan çıktığınızda filmin belki de en çok bu yönüyle zihninizde yer ettiğini fark edeceksiniz.

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

    Star

    Yazar: Serdar Akbıyık

    Bu filmleri iyi veya kötü diye ayıramam. Tabii ki teknik olarak birbirinden daha iyi olma durumları var. Ama bir köpeğin duyduğu sevgi ve bağlılığın değerini bildiğimden hikayeye eksik veya kötü demek içimden gelmez. Filmi seyrettikten sonra oğluma sıkı sıkı sarıldım. Sadece bu sevgiyi hissettirmeleri bile bize yaptıkları büyük bir iyiliktir. Hadi bu sevgiyi filmle bile olsa paylaşalım...

    Eleştirinin tamamı için: Star

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Bu alabildiğine sade ve şiirsel film, kuşku yok ki çocukları/gençleri aşıp tüm doğa ve hayvanseverlere sesleniyor. İnanılmaz bir teknoloji ve ince bir estetikle yaratılmış olan dünya, özellikle İMAX ekranda izlerseniz (biz İstinye-Park’ta öyle yaptık) daha da etkileyici oluyor. Bir yerde çocukluğumuzda gördüğümüz, bizler için bir geyiği, bir aslanı, bir kaplumbağa veya balığı ana kahraman yapan o ilk Disney filmlerinin naïf büyüsünü buluyoruz. Ve mutlu oluyoruz. Ayrıca o yıldızlarla ışıl ışıl yanan gökyüzü çekimleri; o müthiş fırtına; belki en çok da Keda buz tutmuş bir gölün dibinden çıkmaya çalışırken, onu yüzeyden izleyen Alfa sahnesi kolay unutulmayacak bölümler.

    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top