Hesabım
    Kahramanlar Takımı
    BEYAZPERDE ELEŞTİRİSİ
    3,0
    Ortalama
    Kahramanlar Takımı

    Kahramanlar Takımı çocuk izleyicilerini bekliyor!

    Yazar: Funda Sularöz

    Çin’in ilk büyük animasyonundan sonra en çok hasılat yapan filmi Kahramanlar Takımı çocuk izleyicilerini bekliyor! 

    Farklı ülkelerin animasyonlarında Çin’i ortak yapımcı olarak görsek de Çin menşeili katıksız bir animasyon Türkiye pazarında nadiren yerini buluyor. Çin Sineması’nın ilk büyük animasyon filmi 2014 yapımı Ejder Yuvası 2015’te ülkemizde gösterilirken, yakın tarihlerde Çin’de vizyona çıkan Kahramanlar Takımı da (Monkey King: Hero Is Back) Türkiye’ye anca geldi. 

    Maymun Kral hem yerde hem de gökte Tanrılar’ın arasında yaşarken, Tanrılar’la tek başına girdiği savaş sonucunda cezalandırılır ve Beş Element Dağı’nda bir buz kütlesinin içine mahkum edilir. Üzerinden yıllar geçtikçe, gerçekliğinden şüphe duyulup efsaneye dönüşen Maymun Kral’ın varlığına, küçük Liu inanmaya devam ediyordur.

    Liu, çok küçükken canavarların saldırısına uğrayıp ailesini kaybedince, bir keşiş tarafından evlatlık edinir. Her zaman içinde macera tutkusu olan Liu, bulundukları köy yine canavarların saldırısına uğrayınca kendinden de küçük bir kızı yanına alarak Beş Element Dağı’na kaçar ve bilmeden Maymun Kral’ın mührünü bozar. Üzerindeki lanetten dolayı eski büyük gücüyle yeniden yaşama dönemeyen Maymun Kral, Liu ve küçük kızla birlikte bir arada kalmak zorunda kalır ve asıl macera başlar.

    Kendi ülkesinde tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi olarak lanse edilen Kahramanlar Takımı, tüm dünyanın aşina olduğu Hollywoodvari yapımına rağmen Uzak Doğu’nun ötesinde aynı etkiyi yaratamayacak belli ki; seslendirmede Jackie Chan’in ismini kullansa bile. Görselliğin bir hayli güçlü olduğu film Uzak Doğu’ya özgü bir noktada hikayeleştirilerek, bizlerde dışarıdan izliyor izlenimi yaratıyor. Hollywood’un çoğunlukla neşeli çocuk animasyonlarına karşı film, espriler şakalardan çok aksiyon ve bağlanışıyla duygusal bir tonda anlatılıyor.

    Filmin küçük bir çocuk üzerinden anlatılması genç izleyicilerle bağ kurabilecekken, filmde hikayenin çevresinde döndüğü topluluğun içerisinde kadın karakter eksikliği söz konusu. Küçük kız kurtarılmak üzere edilgen olarak, ismi dahi olmadan filmdeki görevini yerine getiriyor. Sadece erkeklerin dünyası olarak lanse edilen film, tempoyu düşürmeden aksiyonu bol akarken, daha çok erkek çocukların hoşuna gidecek bir atmosfer yaratıyor. Bununla birlikte çoğu toplumda kadın-erkek eşitsizliği yaşanırken, henüz küçük yaşlardakilere yönelik filmlerde güçlü kadın figürünün de yer almasının, mesajı her zaman daha da güçlendireceği taraftarıyım.

    Daha Fazlasını Göster

    Yorumlar

    Back to Top