-
Vizyon tarihi
19 Aralık 2003 (3s 30dk)
- Yönetmen:
-
Oyuncular:
Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen devamı...
-
Tür
Fantastik, Macera, Aksiyon
-
Ülke
ABD, Yeni Zelanda
Kralın Dönüşü, Peter Jackson’ın üçünü bir arada çekerek sinemaya uyarladığı Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin son bölümünü beyazperdeye taşıyor.
Kıyamet günü ortamını yaşayan Orta Dünya’da, Yüzük Savaşı’nın son ve en büyük mücadelesine hoşgeldiniz. Bir yanda güvenilmez Gollum’un rehberlik ettiği yüzük taşıyıcısı Frodo ve yoldaşı Sam, Mordor’a ulaşıp Tek Yüzük’ü yokedebilecekleri tek yere götürmeye çalışıyorlar. Diğer yanda Rohan Atlıları ve Ent’lerle güç birliği yaparak Saruman’ı alt etmiş olan Gandalf, Aragorn ve diğer dostlarımız Karanlıklar Efendisi’nin tehtidi altındaki Gondor’a varıp savunmak zorundalar. Gondor’un savunması, hiç kuşkusuz Miğfer Dibi Muharebesi’nden daha kolay olmayacak. Zira Sauron’un orduları çoktan harekete geçmiş durumda. Eğer bunu başarabilirlerse Gondor’u, Isuldur’un kanından gerçek bir Kral ve Kral’ı da daha öncekilerden çok daha çetin savaşların beklediği aşikar.
Yüzük Frodo’yu etkisi altına alıp yeni bir Gollum mu yaratacak? Yüzük Kardeşliği üyelerin Galadriel’in aynasında görmüş oldukları felaket sahneleri gerçek olacak mı? Hobbitköy’ü bekleyen tehlike nedir? Elflerin terkettiği Orta Dünya’da, Sauron yenilse bile İnsanların hükmedeceği yeni çağda Kral kim olacak? Kral, atası Isuldur’un zayıflığını tekrar edecek mi? Ve herşeyden önemlisi Kral, Sauron karşısında muzaffer olacak mı?
Bu ve diğer sayısız sorunun cevabı ile Orta Dünya’nın kaderini, hiç kuşkusuz küçük bir Hobbit’in insanüstü mücadelesinin sonuçları belirleyecek.
| Orijinal adı | The Lord of the Rings: The Return of the King | İlginç bilgiler | - | |
|---|---|---|---|---|
| Dağıtımcı | - | Türkiye Box Office | - | |
| Yapım yılı | 2003 | Bütçe | - |
Serdar Kökçeoğlu
Matrix’in görevini tamamlayıp çekilmesinin ardından, Yüzüklerin Efendisi de son halkasıyla huzurlarımıza çıkıyor ve üçlemeler döneminin en ilginç iki örneği sinema tarihindeki yerini almaya hazırlanıyor. Bundan sonra hayatın daha sıkıcı olacağına hiç şüphe yok!
-
Rol: Frodo Baggins
-
Rol: Sam
-
Rol: Aragorn
-
Rol: Gandalf
-
1% - 5 kritik
-
80% - 355 kritik
-
0% - 1 kritik
-
16% - 70 kritik
-
3% - 13 kritik
-
0% - 0 kritik
En son üye eleştirileri:
bence yanlış düşünüyosun bu filmi herkes beğendiği için beğenmedim ki öyle olsa herkesin hayran kaldığı avatarı yerden yere vurmam!bence beğenenler de... Devamını oku
-
Kral Eli Boş Dönmedi
01 Eylül 2005 Perşembe - Haberler - Genel
Peter Jackson hala rekor kırıyor
-
Kralı Böyle Gördünüz mü?
01 Aralık 2004 Çarşamba - Haberler - Genel
İşte Yüzüklerin Efendisi'den hiç görülmemiş görüntüler
-
Başkanlar da Ağlar
02 Mart 2004 Salı - Haberler - Genel
Kral, Yeni Zelanda Başkanını mutluluktan ağlattı.
Daha fazla film bulmak mı istiyorsun? Şunlara da göz at: 2003'nin en iyi Fantastik filmleri
Yukarıya dön
- Bu filmle ilgili tüm forum konuları
Yönetmen: Rupert Sanders
Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth
Film - Fantastik
Fragman
| 2. | Cehennem Melekleri 2 |
| 3. | Buz Devri 4 : Kıtalar Ayrılıyor |
| 4. | Skyfall |
| 5. | Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti Bölüm 2 |
| 6. | Berlin Kaplanı |
| 7. | Prometheus |
| 8. | Kurtuluş Son Durak |
| 9. | Resident Evil 5: İntikam |
| 10. | Abraham Lincoln:Vampir Avcısı |
Daha çok film
Kaydediyor…