Hesabım
    En İyi Filmleriyle Ewan McGregor!

    Ewan McGregor bugün 51. yaşını kutluyor!

    Çok sevdiğimiz Ewan McGregor, bugün 51. yaşını kutluyor! Ünlü yıldızın doğum günü şerefine kariyerinin öne çıkan filmlerini bu galerimizde derledik...

    1971 yılında, İskoçya'da iki öğretmenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ewan McGregor, oyuncu olan amcası Denis Lawson'ın izinden gitmeyi seçti. 16 yaşındayken eğitim gördüğü Crieff and Morrison Akademisi'ni bırakarak, ailesinin de izni ve desteğiyle Perth Repertory Tiyatrosu'na katıldı. 

    Bir yıl süreyle İskoçya'da Kircadly'de drama eğitimi aldıktan sonra 3 yıllık bir eğitim için Londra'ya gitti. Burada Daniel Craig ve Alistair McGowan gibi isimlerle birlikte Guidhall Müzik ve Drama Okulu'nda eğitim alan Ewan McGregor, 1993’te henüz mezun olmamışken Dennis Potter filminde Private Mick Hopper rolünü kaptı ve 1994’te Channel 4’te yayınlanan "Lipstick on Your Collar" dizisinin altı bölümünde oynadı.

    İlk önemli rolü 1994 yılında Danny Boyle tarafından yönetilen Shallow Grave filmindeydi. Ona esas ününü kazandıracak olan Trainspotting filmi ise yine Danny Boyle yönetiminde 1996 yılında çekildi. 

    1999’da yönetmen George Lucas, Star Wars’un yeni serilerinde beraber çalışmak için Ewan McGregor’a teklifte bulundu ve böylece ünlü oyuncu Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999), Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) ve Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) filmlerinde Obi-Wan Kenobi olarak ikonik bir karaktere imza attı. 

    Uzun kariyerinde şimdiye kadar 100'e yakın projede rol almış olan üretken yıldız, 25 Mayıs'ta yayınlanacak Obi-Wan Kenobi dizisiyle çok sevilen karakterini yineleyecek. 

    Moulin Rouge! / Kırmızı Değirmen (Baz Luhrmann, 2001)

    Trainspotting (Danny Boyle, 1996)

    The Ghost Writer / Hayalet Yazar (Roman Polanski, 2010)

    Beginners / Yeni Başlangıçlar (Mike Mills, 2010)

    Big Fish / Büyük Balık (Tim Burton, 2003)

    Star Wars: Episode I - The Phantom Menace / Star Wars: Bölüm I - Gizli Tehlike (George Lucas, 1999)

    Salmon Fishing in the Yemen (Lasse Hallström, 2012)

    Shallow Grave / Mezarını Derin Kaz (Danny Boyle, 1994)

    The Impossible / Kıyamet Günü (Juan Antonio Bayona, 2012)

    August: Osage County / Ail Sırları (John Wells, 2013)

    Beauty And The Beast / Güzel ve Çirkin (Bill Condon, 2017)

    Black Hawk Down / Kara Şahin Düştü (Ridley Scott, 2001)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top