Hesabım
    "Jurassic World 3" Öncesinde Karakterlerle İlgili Hatırlamamız Gereken Her Şey

    "Jurassic World: Hakimiyet"te, orijinal Jurassic Park serisinin yıldızları da dahil olmak üzere pek çok karakterin geri dönüşünü göreceğiz. Gelin filmden önce her birinin neler yaptığını bakalım ve hafızamızı tazeleyelim...

    Jurassic World serisinin üçüncü ve son filmi olan "Jurassic World: Hakimiyet" (Jurassic World: Dominion) şimdi sinemalarda! 

    Film, Jurassic efsanesinin iki neslini bir araya getiriyor. "Jurassic World"ün yönetmeni Colin Trevorrow, üçüncü film için bir kez daha yönetmen koltuğuna geri dönerken serinin yıldızları Chris Pratt ile Bryce Dallas Howard'ın Owen Grady ve Claire Dearing olarak bir kez daha seyirci karşısına çıkacaklar.

    Filmde onlara, Steven Spielberg imzalı ve 1993 tarihli, efsaneyi başlatan "Jurassic Park" filminin yıldızları Sam NeillLaura Dern ve Jeff Goldblum da eşlik edecek. Ayrıca seride tanıtılan pek çok karakter de büyük final için geri dönüş yapacak. 

    Bu karakterlerin bazılarını, örneğin Laura Dern'in Dr. Ellie Sattler karakterini neredeyse 30 yıldır görmedik. Jeff Goldblum'un sarkastik kaos teorisyeni Dr. Ian Malcolm ise birkaç kez daha karşımıza çıktı. Bu galerimizde, "Jurassic World: Hakimiyet"te izleyeceğimiz dönüş yapan tüm karakterleri bir araya getirdik.

    Gelin, iki nesli bir araya getirerek bir devri kapatan bu heyecan dolu macerayı izlemeden önce, karakterlerimizi hangi filmlerde gördüğümüzü ve neler yaptıklarını kısaca hatırlayalım, hafızalarımızı tazeleyelim...

    Dr. Alan Grant

    Jurassic Park'ta (1993) izlediğimiz Dr. Alan Grant (Sam Neill), dünyanın en iyi paleontologlarından biridir. Çalışmalarını finanse eden John Hammond'ın dinozor parkına gelmeye ikna olur, ancak bir fırtına neticesinde serbest kalan dinozorların yarattığı katliamdan sonra Jurassic Park'ı desteklemediğiini açıklar.  Jurassic Park III (2001) geri dönen karakter, kandırılarak Isla Sorna'ya getirilir. Artık dinozorları görkemli yaratıklar olarak değil, tehlikeli canavarlar olarak gören Grant, filmde çok yorgun bir karakter olarak karşımıza çıkmıştı. 

    Dr. Ellie Sattler

    Dr. Ellie Sattler (Laura Dern), Alan Grant ile çalışan ve onunla ilişkisi olan bir paleobotanikçidir. Jurassic Park'a Alan ile birlikte gelir fakat filmin çoğunda ayrı ayrı mücadele ederler. Ellie, parkın kurucusu Hammond'ın park sistemlerini tekrar çevrimiçi hale getirmelerine yardım ederek, Alan'ın Hammond'ın torunlarının kurtulmasını sağlar. Hammond'ın torunlarıyla geçirdiği sürenin, Alan'ın çocuk düşmanlığını kırdığını gören Ellie sevinir fakat, Jurassic Park III'te ikilinin evlenmediklerini öğreniriz. Elliebaşka biriyle evlenerek iki çocuk sahibi olur...

    Dr. Ian Malcom

    Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum), Jurassic World: Dominion'da dönüşünden önce üç kez daha göründü. Dinozorların oluşturabileceği tehlikeler konusunda uyarıda bulunan bir kaos teorisyeni. Jurassic Park'ta yaralandıktan sonra, ikinci adada bir araştırma ekibine liderlik etmek ve Hammond'un dünyayı adayı terk etmeye ikna etmesine yardımcı olmak için Jurassic Park: Kayıp Dünya'da geri döndü. Jurassic World: Yıkılmış Kallık'ta da karşımıza çıkan Malcolm, Isla Nublar'daki volkan adadaki hayvanları tehdit ederken, hükümetin dinozorların ölmesine izin vermesi gerektiğini önerdi. Bu, insanlığın yanlışlarını düzeltmek için doğanın izlediği yoluydu. Ayrıca insanlık ve dinozorun bir araya getirildiği herhangi bir senaryonun felakete davet olduğu konusunda herkesi uyardı.

    Owen Grady

    Jurassic World, seriye tonlarca yeni fikir getirdi; bunlardan biri, Owen Grady (Chris Pratt) adlı bir raptor eğitmeniydi. Owen'ın dört velociraptorı temel komutları anlayacak şekilde eğitmeyi başardı. Hayvanların savaş için eğitilmesi fikrine ise tamamen karşı çıktı. Jurassic World başarısız olduktan sonra ve Claire ile olan ilişkisi de yürümeyince dağlarda kendi başına yaşamaya başlamıştı ama Claire Blue'yu yanardağdan kurtarmak için yardım istediğinde geri döndü.

    Claire Dearing

    Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), Jurassic World'ün operasyon direktörüydü. İzleyiciler onunla ilk kez, yatırımcılara yeni melez dinozorları Indominous Rex'i satarken tanıştılar. Claire'in yeğenleri adayı ziyaret ederken işler ters gitmeye başlar ve Claire onları kurtarmak için Owen'dan yardım ister. Claire, Jurassic World: Yıkılmış Krallık'ta dünya hükümetlerini nesli tükenmekte olan hayvanları kurtarmaya ikna etmeye çalıştı. Dinozorları kurtarmak için Hammond'ın eski iş ortaklarından biri ona yaklaştı ama esas amaçlarının dinozroları satmak olduğu ortaya çıktı. O ve Owen, dinozorları müzayededen kurtararak istemeden serbest bıraktılar.

    Maisie Lockwood

    John Hammond'ın zengin eski iş ortağı Sir Lockwood'un evde sürekli yaramazlık yapan genç bir torunu vardı. Eli Mills'in büyükbabasını öldürmeden önce kandırdığını öğrendi ve onunla mücadele etti. Aslında Lockwood'un ölü kızının bir klonu olduğu ortaya çıktığında, dünyada kimsesiz kalan Maise Claire ve Owen tarafından evlat edinildi.

    Dr. Henry Wu

    Dr. Wu (BD Wong), Jurassic Park'taki baş genetikçilerden biriydi. Kasırga vurmadan önce adadan kaçtı ve Indominous Rex'i yarattığı Jurassic World'e kadar bir daha görülmedi. Jurassic World: Yıkılmış Krallık'ta da, eski numaralarına devam etti. Indo-Raptor, Mills'e satması için yapmaya çalıştığı dengesiz bir canavardı fakat serbest kalarak ortalığı karıştırdı.

    Blue

    Muhtemelen serideki en ünlü velociraptor olan Blue, Jurassic World'deki raptor sürüsünün lideriydi ve Owen'a çok yakınlaştı. Blue, Jurassic World: Yıkılmış Krallık'ta Isla Nublar'dan kurtarıldı. Şimdi o da diğer dinozorlar gibi dünyanın bir yerinde serbest olarak yaşıyor.

    Lewis Dodgson

    Jurassic Park'taki en ikonik repliklerden biri, insanların fark ettiğinden çok daha önemli bir karakteri tanıtıyordu. Lewis Dodgson, Kosta Rika'da Dennis Nedry ile tanışır ve Dodgson'ın çalıştığı şirket olan Biosyn için çeşitli dinozor embriyolarını çalması için onu işe alır. Jurassic World Hakimiyet'te Dodgson'ın artık Biosyn'in CEO'su olduğunu göreceğiz. Karakteri Campbell Scott canlandıracak.

    Barry Sembène

    Owen Grady, Jurassic World'deki tek raptor eğitmeni değildi. Barry Sembene (Omar Sy), tüm süreç boyunca onun ortağı ve arkadaşıydı. Filmde Indominus Rex ile mücadele eden ve ölümden dönen Barry, Jurassic World: Yıkılmış Krallık'ta yoktu ancak Jurassic World Hakimiyet ile geri dönecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top