Hesabım
    Yakın Bakış: Jessica Chastain

    Jessica Chastain bugün 45. yaşını kutluyor!

    Bu yıl 94. kez düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı için yarışan iddialı isimlerden biri olan Jessica Chastain, bugün 45. yaşını kutluyor!

    Jessica Chastain, tiyatro sahnelerinden Hollywood'a uzanan başarılı oyunculuk kariyerindeki 3. Oscar adaylığını bu yıl, Michael Showalter tarafından yönetilen biyografi filmi "The Eyes of Tammy Faye" ile elde etti. Chastain, 2012 yılında Kathryn Bigelow filmi "Zero Dark Thirty" ile En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde, 2011 yılında ise Tate Taylor imzalı "The Help" ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti. 

    "The Eyes of Tammy Faye"deki rolüyle Ekran Oyuncuları Birliği (Screean Actors Guild Awards - SAG Awards) tarafından yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilen Chastain, başka birçok adaylık ve ödül elde etti. 

    Jessica Chastain, son olarak, karışık yorumlar alan "The 355" adlı casus filminde rol aldı ve Tobias Lindholm tarafından yönetilen suç ve biyografi türündeki "The Good Nurse" filminin çekimlerini tamamladı. ünlü yıldızın sıradaki projesi ise Jake Gyllenhaal ile birlikte başrolde yer alacağı aksyion ve bilim kurgu filmi "The Division". Filmin yönetmen koltuğunda Netflix'in hit filmi "Red Notice"i yöneten Rawson Marshall Thurber oturuyor. 

    1977 California doğumlu olan ve kızıl saçlarıyla Hollywood aktrisleri arasında dikkat çeken Jessica Michelle Chastain, yakın zamanın hızla yükselen kadın yıldızları arasında yer alıyor. 

    California eyaletinde orta sınıf bir aileye mensup olarak dünyay gelen Jessica Chastain, henüz 9 yaşındayken dansa karşı ilgi duymaya başlar. Ardından 13 yaşında katıldığı dans ekibiyle birlikte turnelerine çıkmaya başlar. 

    Shakespeare oyunlarının sergilendiği bu turnelerden birinde, "Romeo & Juliet" ekbinden bir oyuncu, eğitim için Juilliard School seçmelerine girmesi için Jessica Chastain’i cesaretledirir. 

    Okula kabul edilen Jessica Chastain, Robin Williams’ın da desteği ile burs kazanır....

    Okuldaki son yılında ise televizyon ekranlarından ilk teklifini alır...

    Televizyon yapımcısı John Wells’in yürütücü yapımcısı olduğu medikal drama ER’da ilk kez televizyon seyircisiyle buluşan Jessica Chastain bu yıllarda tiyatro oyunlarında rol almaya da devam eder...

    "The Cherry Orchard", "Salome" ve "Othello" gibi önemli tiyatro oyunlarında yer alan Jessica Chastain, oyunculuk kariyeri için New York ve Los Angeles arası mekik dokumaya başlar... 

    Close to Home, Blackbeard, The Evidence gibi dizilerde boy göstermeye başlayan Jessica Chastain sinema perdesindeki ilk çıkışını ise 2008 tarihli dram filmi Jolene ile yapar...

    Sır ve Teksas Ölüm Tarlası’nın ardından yönetmenlerin çekim alanına giren Jessica Chastain, en önemli çıkışını ise Michael Shannon ile karşılıklı oynadığı Sığınak ile yakalar.  

    Terrence Malick’in zor anlaşılan filmi Hayat Ağacı’nın ardından 2011 tarihli Duyguların Rengi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ilk Oscar adaylığına da uzanır...

    Bu rüzgar hızını yükselterek güzel oyuncuya 2013’te Zero Dark Thirty ile bu sefer En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırır.

    Kanunsuzlar, The Color Of TimeAşkın Halleri, Mamá, Yıldızlararası ve A Most Violent Year gibi pek çok önemli projeyi, son 2 senede arka arkaya sığdırmayı başaran Jessica ChastainAşk ve Tutku filmiyle tiyatro sularına geri döndü diyebiliriz...

    Esasen bir tiyatro oyunundan uyarlanan yapımda, Bayan Julie’ye hayat veren güzel yıldız, başrolü Colin Farrell ile paylaştı.

    Christopher Nolan'ın bilim kurgu filmi InterstellarJ.C. Chandor imzalı A Most Violent YearRidley Scott filmi Marslı ve Guillermo del Toro'nun yönettiği Crimson Peak, Jessica Chastain'in sonraki film projeleri oldu.

    Chastain, 2019 yılında X-Men Dark Phoenix filminde "Vuk" karakterini canlandırarak ilk defa bir süper kahraman filminde rol aldı.

    Güzel yıldız üçüncü Oscar adaylığını Michael Showalter tarafından yönetilen The Eyes of Tammy Faye filmiyle elde etti. Chastain Oscar heykelciğini bu yıl nihayet elde edebilecek mi, 27 Mart'taki törende öğreneceğiz...

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top