Hesabım
    Sivas'ta Bir Hobbit Köyü

    Sivas'ta inşa edilen yeni yerleşme planı Hobbitlerin Shire Köyü'nü Sivas-Paşabahçe'ye taşıyor

    CNN Türk'te yer alan habere göre Orta Dünya'nın Shire Köyü Sivas'a geliyor. Hobbitlerin yaşadıkları minik evleriyle bilinen köyden esinlenilerek hazırlanan projenin inşaatı devam ediyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun projenin detaylarını basınla paylaştı...

    Shire'dan esinlenilecek...

    Sivas Belediyesi'nin inşaasına başladığı yeni yerleşim planı dünyaca ünlü "Yüzüklerin Efendisi / Lord of the Rings" ve "Hobbit" serisindeki Shire Köyü evlerinden ilham alıyor.

    65 metrekarelik 1 1 yerleşim...

    Sivas Belediyesi'nin kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na yerleştirdiği projede 1 1 olarak inşa edilen 65 metrekarelik Hobbit tarzı yamaç evler yer alıyor.

    Hobbit köyü mü kuruluyor?..

    Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, alebe göre 50-100 arası ev sayısına çıkabileceklerini, yamaç evi sayısının artışıyla bölgede filmdeki gibi bir ’Hobbit’ köyü kurup alanı doğa turizmine kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

    2 ev şimdiden hazır...

    Turistik bir girişim olarak dikkat çeken proje evlerin apart otel olarak kullanılması planlanıyor. Dağın içerisine tamamen gömülerek, sadece ön terası vadiye manzaralı olacak şekilde planlanan evlerin 2 tanesinin inşaatı tamamlandı. Evlerin haftalık ya da aylık olarak kiraya verileceği belirtiliyor.

    Orijinal Hobbit evleri de yapılacak...

    Projeyi hazırlayan Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun şu an tasarlanan yamaç evlerinin Hobbit evlerine göre daha modern mimarisi olduğu belirtilrken, filmdeki evlerin bire bir benzerlerinin de daha sonra inşaa edileceği ve bu projeye, ’Hobbit yamaç evleri’ isminin verileceğini açıkladı.

    Başkanın vizyonuyla eş...

    Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, inşaat mühendisi oğlu aracılığıyla hayata geçirdiği projenin Hobbit evlerinin Belediye Başkanı Aydın'ın vizyonuna tam olarak uyduğunu belirtti.

    Doğal dokuyla uyumlu...

    Başkan Aydın projeye dair verdiği diğer detaylarda ise "Doğallığı öldürmeden biz bu evleri dağın içerisine koyuyoruz. O doğallığı bozmadan belki 40-50, belki ileride sayı 100’e çıkacak. Uygun olan alanları biz zaman içerisinde kullanacağız. Bu sene tahmin ediyorum 10 adeti tamamlanmış olacak. Seneye de inşaat devam edecek" diye belirtti.

    Modern Hobbit evleri...

    Hobbit evlerinin modern mimariyle harmanlanarak hayata geçirildiği projenin yapım aşamasında olmasına rağmen çok büyük ilgi gördüğü belirtildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top