Hesabım
    Dokunaklı Mezeci Çırağı Filmi Vizyon İçin Geri Sayımda!

    Gerçek bir hayat öyküsünden kesitler taşıyan film 14 Nisan'da vizyona girecek...

    Markasını dünyanın birçok noktasında tüketici ile buluşturan Minteks firmasının sahibi Özkan İrman’ın Bursa’daki Pirinç Hanı’nda elinde bir askıyla mezeci çıraklığı yaptığı çocukluk yıllarına ait gözlemlerinden izler bulunan film 14 Nisan’da tüm Türkiye’de gösterime giriyor. 

    Film, havlu satışı ile başladığı iş hayatında 67 ülkeye ev tekstili markasını ihraç eder konuma yükselen, Özkan İrman’ın aynı adlı kitabındaki hikâyeden yola çıkılarak senaryolaştırıldı. Kitabı okuyanlardan film tadını aldıklarının yorumunu alan İrman’ın bir televizyon programında "Mezeci Çırağı film olsa ne güzel olur" yaklaşımına verdiği olumlu cevap, genç yönetmen Battal Karslıoğlu'nun dikkatini çekti. Yönetmenin hikâyeyi içselleştirmesi ve inanması İrman’a da “evet” dedirterek yola çıkıldı.

    Oyuncu seçimleri kitaptaki tasvirlere uygun gerçekleştirildi. Özkan İrman mekânları kitaptaki atmosfere uygun hale getirecek çalışmaları yürütmek üzere filmin yapımcılığının yanı sıra sanat yönetmenliğini üstlendi. 2015 yılında çekilen filmin kurgu, montaj, renk ve müzik çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürüldüğü için bu yıl tamamlandı.

    Dram türündeki film, 1970’li yıllardaki Bursa Pirinç Hanı’nda derme çatma binalarda ekmek parası derdindeki esnafın yoksulluk, çaresizlik, gariplikle örülü hikâyelerini barındırıyor. Aynı zamanda dostluğun ve dayanışmanın da yaşandığı han, tüm hanlar içinde en ağır işlerin yapıldığı, en zor şartların olduğu ve aslında yaşamın kendisi olan bir yer olarak tarif ediliyor. Sıcak bir ramazan ayında başlayan hikâye, esnafın ders verme biçimini, dayanışmasını, yoksulluk ve aşk acısını aktarıyor.

    Filmde İrman’ın babası Mezeci İsmail Hakkı’yı usta oyuncu  Yusuf Atala canlandırdı. Filmin kadrosunda Murat Ercanlı, Süleyman Kabaali, Pınar Gordie, Deniz Oral, Nazlı Kar, Ekrem Şenel, Ersin Özkan, Ahmet Ünal, Aydan Çakır, Ferda Erişkin, Zeynep Derin Şenyiğit Ahmet Karakman gibi deneyimli isimler yer aldı. 

    Filmin fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top