Hesabım
    Gerçek Hayat Hikayelerinden Oluşan En İyi 10 Film!

    Gerçek, aslında kurgudan daha mı yabancı?

    Hollywood yapımlarının pek çok kez kullandığı "Based on true story" girişi çoğu zaman izleyenleri bir beklenti içine sokar. Farklı bir hayatı izlemek, kendi hayatından soyutlanmak ve düşüncelerinden uzaklaşmak için güzel bir fırsattır. Bu galerimizde aslında gerçek bir hayat hikayesine dayanan fakat bunu biraz arka planda bırakmış filmleri bir araya getirdik. 

    Keyifli seyirler!

    #1

    The Notebook, Nicholas Sparks'ın kitabından uyarlandı. Yazar yaptığı açıklamada bu hikayenin karısının büyükanne ve büyükbabasının hikayesi olduğunu açıkladı.

    #2

    18 ayını akıl hastanesinde geçiren Susanna Kaysen'in hikayesini anlatan Girl İnterrupt aynı isimli bir kişinin anılarından uyarlandı

    #3

    Sound of Music filmi ayrıca gerçek bir hikayeye dayanıyor. Maria Von Trap'ın The Story of the Trapp Family Singers anılarından uyarlandı. Filmdeki önemli bir farklılık ise çocukların babası seven ve kibardı.

    #4

    Bir kadının gerçek hikayesine dayanan , Bob Fosse'un müzikalinden uyarlanan Chicago filmin hikayesi ise Beulah Annan'ın (Filmde ismi Roxie Hart olarak değiştirildi) erkek arkadaşını öldürmesi. Ayrıca müzikalin 1927 yılına ait sessiz bir film uyarlaması da mevcut.

    #5

    Terminal filmi %100 gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Mehran Karimi Nasseri isimli İranlı bir kişinin Charles de Gaulle Havaalanı'nda 18 yıl geçirmesini konu alan film için DreamWorks Nasseri'ye 250,000 dolar ödedi.

    #6

    Kara Şahin Düştü filmi Amerikalı araştırmacı gazeteci Mark Bowden'ın kurmaca olmayan romanından sinema ekranına uyarlandı...

    #7

    Patch Adams hastalarına karşı güler yüzlü ve biraz komedi ile yaklaşan gerçek bir doktordu. Adams, ayrıca Gesundheit: Good Health is a Laughing Matter adında bir kitap da yazdı. Eğlenceli doktor yardım amaçlı kurumlara gönüllü olarak katılır, çeşitli kostümler giyerek hastalarının ilk önce can sıkıntısını tedavi ederdi.

    #8

    Evsiz bir girişimci olan Chris Gardner'ın hayatından bir bölümü beyazperdeye aktaran Umudunu Kaybetme filmi Gardner'ın sonunda hayalini gerçekleştirdiği gerçek bir olay.

    #9

    Yaşanmış gerçek iç burkan bir olaya dayanan 127 Saat filmi Aron Ralston'un anılarını yazdığı Between a Rock and a Hard Place kitabından senaryolaştırıldı. 

    #10

    Ben Mezrich’in Bringing Down the House kitabından senaryolaştırılan 21 filmi Amerika'nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan MIT'de gerçekleşen bir olayı anlatıyor. Film ile ilgili küçük bir ayrıntı var, MIT'nin izin vermemesi üzerine film Boston Üniversitesi'nde çekildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top