Hesabım
    Steven Soderbergh İmzalı Unsane Berlin’de Gala Yaptı

    iPhone kamerasıyla çekilen film ilk kez görücüye çıktı

    Berlinale

    Usta yönetmen Steven Soderbergh’in yeni gerilim filmi Unsane, 68. Berlin Uluslararası Film Festivali kapsamında dünya prömiyerini yaptı. Başrolünde son dönemin yükselen yıldızlarından Claire Foy’un yer aldığı ve tamamı sadece iPhone 7 Plus ile çekilen film, hem basın gösterimlerinde hem de galasında ortalama beğeniyle karşılandı.

    Unsane’nin gerilim dolu hikayesi, kendi isteğiyle akıl hastanesine başvurup toplu terapi seanslarına katılmak istediğini söyleyen Sawyer Valentini’yi takip ediyor. Başarılı bir kariyerin ilk adımlarını attığını gördüğümüz Sawyer, kendi ayakları üzerinde duran bir genç kadındır. Henüz filmin başlarında, Sawyer’ın annesinden uzakta tek başına yaşadığını öğrendikten sonra genç kadının korkularına şahit oluyoruz. Sürekli takip edildiğini düşünen Sawyer, bu korkusunu yenmek için bölgedeki bir akıl hastanesine başvuruyor ve bu andan itibaren yaşananların gerçek mi yoksa Sawyer’ın hayal gücünün yansımaları mı olduğunu anlamaya çalışıyoruz.

    Oscarlı yönetmen Steven Soderbergh, ilk korku filmi Unsane ile, basit bir telefon kamerasıyla beyazperdede neler yapılabileceğini hayretler içerisinde keşfetmenizi sağlıyor. Soderbergh telefon kamerasıyla orijinal olmayı pek umursamayan hikayesi arasında güçlü bir iş birliği yaratıyor; ilginç sinematografisi filmin en sivrilen yanı olarak dikkat çekiyor. Film boyunca dikizlediğinizi hissettiğiniz Claire Foy ise, böylesine köşeli bir rolde sergilediği dengeli performansla alkışı hak ediyor.

    68. Berlin Film Festivali’nde yarışma dışı olarak izleyici karşısına çıkan Unsane’nin senaryosu Jonathan Bernstein ve James Greer’in imzasını taşıyor. Joshua Leonard, Kevin Dean O'Connor, Zach Cherry ve Sol Marina Crespo’nun da başlıca rollerde yer aldığı filmin ülkemizde 1 Haziran'da vizyona girecek.

    Claire Foy

    Steven Soderbergh

    Claire Foy

    Claire Foy

    Claire Foy

    Joshua Leonard

    Claire Foy

    Steven Soderbergh

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top