Hesabım
    Denis Villeneuve Yönetmenliğindeki Dune'dan Yeni Fragman ve Görseller!

    Dune, hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor!

    Frank Herbert'ün yaratıcısı olduğu Dune'un beyaz perdeye uyarlanmış versiyonu olan Çöl Gezegeni'nden yeni bir fragman ve görseller paylaşıldı. Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğuna oturduğu Dune, Warner Bros'un vizyonda izleyici karşısına çıkaracağı filmlerden biri olacak. Filmin fragmanında, Gurney ve Leto arasındaki ilişkiye, Duncan Idaho ile Paul arasındaki ilişkiye mizah esintileri geldiği görülüyor.

    1965 yılında ilk kez okuyucu karşısına çıkan Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Frank Herbert'ün Dune serisinden yazdığı tam 6 kitap bulunuyor. Ayrıca Brian Herbert ve Kevin J. Anderson imzalı 16 kitap daha bulunuyor. Eğer Denis Villeneuve'ün istedikleri gerçekleşir ve film başarı yakalarsa, bizleri uzun yıllar sürecek bir Dune macerası bekliyor.

    Dune'un oyuncu kadrosunda Timothee ChalametOscar IsaacJosh BrolinRebecca FergusonJason Momoa, Stellan Skarsgard, ZendayaJavier BardemCharlotte Rampling gibi yıldız isimler bulunuyor. Film, 3 Eylül tarihinde Venedik Film Festivali'nde prömiyerini yapacak. Bunun ardından da 22 Ekim tarihinde sinemalarda gösterime girecek.

     

    Dune

    Paul Atreides ve Chani

    Dune

    Gurney Halleck

    Dune

    Leydi Jessica

    Dune

    Paul Atreides

    Dune

    Chani

    Dune

    Duncan Idaho

    Dune

    Leto Atreides, Gurney Halleck ve Thufir Hawat

    Dune

    Baron Vladimir Harkonnen

    Dune

    Paul Atreides

    Dune

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top