Hesabım
    "Dune: The Sisterhood" Dizisinde Yönetmen, Senarist ve Oyuncu Ayrılığı!

    Dizi duraklatıldı ve büyük bir revizyondan geçiriliyor.

    Warner Bros.

    HBO Max'in "Dune" prequel dizisi "Dune: The Sisterhood"un yapım süreci geçtiğimiz Kasım ayında başlamıştı. Ancak Deadline'ın haberine göre, proje şu anda duraklatıldı ve büyük bir revizyondan geçiyor, yaratıcı ekipler ve oyuncularda değişiklikler yaşanıyor.

    "Chernobyl"in yürütücü yapımcısı Johan Renck, dizinin ilk iki bölümünü yönetmek için anlaşma imzalamıştı ancak projeden ayrıldı ve şimdi ilk bölümleri yönetecek isim için arayışlar sürüyor. Bu arada başrol oyuncularından biri olan Shirley Henderson da diziden ayrıldı, Tula Harkonnen rolü için şimdi yeniden oyuncu seçmeleri yapılacak.

    Bu isimlerin yanı sıra, pilot bölümünün senaryosunu yazan Diane Ademu-John da prodüksiyona giden süreçte yardımcı dizi sorumlusu görevinden istifa etti ve deneyimli televizyon yazarı ve yapımcısı Alison Schapker, Legendary yapımı dizinin tek dizi sorumlusu oldu.

    Deadline'a göre Renck'in ayrılmasının ardında, yönetmenin auteur yaklaşımının yayıncının dizi vizyonuyla uyuşmaması ve Denis Villeneuve filminden bir sapma olması yatıyor. Renck'in halihazırda çektiği görüntülerin dizide kullanılıp kullanılmayacağı şimdilik belli değil; bu, karar büyük ölçüde yeni yönetmene bağlı olacaktır.

    Prodüksiyonun ne kadar bir süre için durdurulduğu bilinmiyor ama yeni yönetmen ve oyuncu arayışlarının yedi aya kadar sürebileceği bildiriliyor. Bu durumda oyuncuların çalışma takvimlerinde de karışıklıklar doğacağı için Henderson diziden ayrılan tek oyuncu olarak kalmayabilir...

    Oyuncu kadrosunda Emily Watson, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka ve Chris Mason gibi isimlerin yer aldığı dizi, "Dune"da anlatılan olaylardan 10 bin yıl öncesinde geçecek ve insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşan Harkonnen Kız Kardeşlerin "Bene Gesserit" olarak bilinen efsanevi mezhebi kurmasını anlatacak

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top