Hesabım
    75. Emmy Adaylıklarının Sürprizleri & Hayal Kırıklıkları

    Bu yıl 75. kez dağıtılacak Primetime Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı.

    Beyazperde

    Bu yıl 75. kez dağıtılacak olan Emmy Ödülleri'nin adayları Türkiye saatiyle dün akşam açıklandı. "Succession" 27, "The Last of Us" ise 24 adaylıkla başı çekerken HBO dizileri toplam 127 adaylıkla rekor kırdı.

    "Succession" gibi Emmy'nin eski favorilerinden olan "Ted Lasso", "The White Lotus", "Abbott Elementary" de beklenen şekilde çok sayıda adaylık aldılar. Ancak bir diziden onlarca isim oyunculuk kategorisinde yarışırken, tamamen görmezden gelinen diziler de oldu. İşte 2023 Emmy adaylarının sürprizleri ve hayal kırıklıkları...

    2023 Emmy Adaylarını Hatırlayalım

    Sürprizler

    • Obi-Wan Kenobi

    Ewan McGregor'ın yıllar sonra karaktere döndüğünü görmek harika olsa da Obi-Wan Kenobi, yakın zamanda çıkan Star Wars dizilerinin en iyilerinden biri değildi. Karakter için nostaljiden yararlanmanın ötesinde çok fazla vizyonu olduğunu hissettirmeyen dizinin En İyi Mini Dizi dalında adaylık alması oldukça şaşırtıcı...

    Tıpkı Obi-Wan Kenobi gibi güçlü tepkiler alamayan Daisy Jones and the Six'in ve Fleishman is in Trouble'ın En İyi Mini Dizi dalındaki adaylıkları sürpriz oldu. Adaylıklarına kesin gözüyle bakılan HBO dizisi Love & Death ve Apple TV+ dizisi Black Bird'ün payına ise 2023 Emmy'lerinin görmezden gelinenleri arasında yer almak düştü.

    • Jury Duty & James Marsden

    Bir yıl önce hangi Amazon Prime Video dizisinin Emmy adaylığı alacağını konuşuyor olsak muhtemelen mega bütçeli ve büyük beklenti yaratan Rings of Power'dan bahsederdik. Ancak pek çok hayranda hayal kırıklığı yaratan dizi hızla hafızalardan silinirken, beklenmedik bir Prime dizisi, Jury Duty, En İyi Komedi Dizisi dalında adaylık elde ederek bizi şaşırttı. Dizi oldukça eğlenceli olmasına rağmen adaylığı pek tahmin edilebilir değildi. James Marsden de dizideki performansıyla komedi dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylığı aldı!

    • Succession'dan Brian Cox, Jeremy Strong ve Kieran Culkin

    Succession dizisinin üç yıldızı da En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde birbirlerine karşı yarışıyorlar! Aile şirketinin yönetimini ele geçirmek için mücadele eden baba ve oğullar arasındaki gerilim, dizinin dışına taşmış gibi duruyor. Jeremy Strong daha önce bu ödülü kazandı, Kieran Culkin ise iki kez Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti.

    Brian Cox'un bu yılki adaylığı biraz sembolik görünüyor ama Roy çocuklarının yarışması gereken diğer adaylar da çok güçlü...

    Hayal Kırıklıkları

    • Emma D'Arcy & Paddy Considine / House of the Dragon

    HBO'nun Game of Thrones öncesini anlatan dizisi House of the Dragon'ın tüm oyuncu ekibi sezon boyunca harika bir iş çıkardı. Ancak özellikle Rhaenyra Targaryen rolünde izleyicileri büyüleyen Emma D'Arcy'nin adaylık almaması büyük hayal kırıklığı yarattı. Aynı şekilde Kral Viserys'i canlandıran Paddy Considine sezon boyunca övgülerle karşılanan bir performans ortaya koydu. "The Lord of the Tides" adlı sekizinci bölümün ardından Considine'ın adaylık alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ancak Emmy, oyunculuk kategorilerinde House of the Dragon'ı görmezden geldi...

    • 1923 & Harrison Ford

    Geçen yılki Emmy adaylıkları sırasında, günün manşetlerinden biri, Taylor Sheridan'ın popüler Western dramaları Yellowstone ve 1883'ün neredeyse tamamen dışarıda bırakılmasıydı. Kevin Costner'ın ayrılmasıyla beşinci sezonda final yapacağı açıklanan ama bu ikinci kısmının ne zaman çekileceği belli olmayan Yellowstone şu anda biraz dengesiz bir konumda.

    Diğer yandan Harrison Ford ve Helen Mirren'in başrollerini paylaştığı prequel dizisi 1923 çok beğenildi ve hızlıca ikinci sezon onayını aldı. Yellowstone evreninin tüm popülaritesine rağmen, dizi görmezden gelindi, en büyük hayal kırıklığı ise Harrison Ford'un aday gösterilmemesi oldu.

    Üzücü bir şekilde, Harriso Ford bu yıl çok beğenilen diğer dizisi Shrinking'deki performansıyla da ödüle aday gösterilmedi. Başrolü paylaştığı Jason Segel ise Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde yarışıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top