Hesabım
    RTÜK, Disney+'ın "Atatürk" Dizisi İçin İnceleme Başlatıyor

    Dün, dizinin Disney+ platformunda değil Fox'ta yayınlanacağı ortaya çıkmıştı...

    Beyazperde

    Disney+'ın "Atatürk" dizisini platformda yayınlamaktan vazgeçmesi üzerine RTÜK inceleme başlatıyor.

    Haziran ayının sonunda, globalde alınan küçülme kararına bağlı olarak Fransa ve Almanya gibi ülkelerin yanı sıra Disney+ Türkiye'deki orijinal içerikler de platform kütüphanesinden kaldırıldı. O dönemde bu karara Ermeni lobisinin "Atatürk" dizisi hakkındaki rahatsızlığının ve baskısının neden olduğu iddia edilse de Disney+ Türkiye, dizinin fragmanını Instagram'da yeniden paylaşarak, dizinin planlandığı gibi 29 Ekim'de platformda yayınlanacağını duyurdu.

    Fakat, dün "Atatürk" dizisinin Disney+'ta değil FOX ekranlarında izleyiciyle buluşacağı ortaya çıktı. Aslında, Disney+'ın halihazırda onaylanmış bazı projeleri ve oyuncularla olan anlaşmalarının Fox'a kaydırılması bekleniyordu ancak Disney+ Türkiye'nin önceki açıklamasına ters bir adım atması herkesin tepkisini çekti.

    Sosyal medyada Disney+ abonelikleri için iptal kampanyaları organize edilirken, Ermeni Diasporası'nı destekleyen bazı sosyal medya hesaplarının bu durumu kendi başarılarıymış gibi lanse etmesi gerginliği daha kızıştırdı.

    Gazeteci Candaş Tolga Işık durumu Twitter'da "Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır!" sözleriyle özetlerken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın sürece bizzat dahil olduğunu belirtti. Disney'in bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise, yine Twitter'dan bir açıklama yayınlayarak Disney+'a karşı soruşturma başlatılmasına karar verildiğini ve Ermeni lobisi iddialarının titizlikle araştırıldığını belirtti:

    "'Disney +' isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir.

    Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir.

    Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır.

    Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum."

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top