Hesabım
    ‘My Brilliant Friend’, Dördüncü ve Final Sezonu Onayı Aldı

    HBO ve RAI, Napoli hikayesine bir sezon daha devam dedi

    My Brilliant Friend”, Elena ve Lila'nın yolculuğunu anlatan kitabı sonlandıracak. İtalyan ve Napoliten televizyon dizisi, ortak yapımcılar HBO ve RAI tarafından dördüncü ve son sezon için yenilendi. İtalyan yazar Elena Ferrante'nin beğenilen dört kitaplık "Napoli Romanları" serisine dayanan dizi, Napoli'nin fakir bir mahallesinde büyüyen iki en iyi arkadaş olan Elena Greco ve Lila Cerullo'nun reşit olmalarını konu alıyor.

    1950'lerde geçen hikayede zeki ama utangaç Elena eğitimine devam ederken ve sonunda varlıklı seçkinler arasına yükselirken, açık sözlü Lila, ailesi tarafından okuldan ralınır ve istismarcı bir evlilikle mücadele eder. Adını Ferrante'nin serisindeki ilk romandan alan dizi, her kitabı sekiz bölümlük bir sezona uyarladı ve dördüncü sezon, son kitap olan “Kayıp Çocuğun Hikayesi”ni uyarlayacak şekilde ayarlandı.

    “My Brilliant Friend”in ilk üç sezonunda, Elena ve Lila'nın merkezi rollerinde Margherita Mazzucco ve Gaia Girace rol aldı. İlk sezonda karakterleri küçük çocuklar olarak Elisa Del Genio ve Ludovica Nasti canlandırdı. 4. sezonda Elena'nın rolü, karakterin eski bir versiyonu olarak dizi boyunca kendi hayatına bakarak anlatım sağlayan Alba Rohrwacher tarafından canlandırılacak. Lila'nın eski versiyonu için oyuncu seçimi henüz açıklanmadı.

    “My Brilliant Friend", Saverio Costanzo tarafından yaratıldı. Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci ve Saverio Costanzo, serinin hikayesi ve senaryosu için yazarlık yaptı. Paolo Sorrentino ve Jennifer Schuur yürütücü yapımcı olarak görev yapıyor ve seri, RAI Com ile birlikte Fremantle tarafından uluslararası olarak dağıtılıyor. "My Brilliant Friend"in üçüncü sezonu, "These Who Leave and That Who Stay" adıyla, geçen ay HBO ve İtalya'nın RAI 1'inde yayınlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top