Hesabım
    Netflix, ‘Resident Evil’ İçin Kararını Verdi

    Resident Evil, yayın hayatına devam edecek mi?

    Netflix'teki canlı aksiyon “Resident Evil” dizisi sadece bir sezonun ardından iptal edildi. Sekiz bölümlük ilk sezon, 14 Temmuz'da Netflix'te yayınlandı. Dizinin ilk olarak 2020'de Netflix'te yayınlanması için sipariş edildi. Dizi, Rotten Tomatoes'da sadece %55'lik bir onay notu ve %27'lik bir izleyici onay derecesi kaydederek karışık bir eleştirel yanıtla sezonu tamamladı.

    Platformun yayınladığı haftalık Netflix Top 10 sıralamasına göre, “Resident Evil” yayınlandığı hafta 72 milyon saatten fazla yayınlandı ve bu da onu “Stranger Things”in dördüncü sezonunun ardından haftanın iki numaralı programı yaptı. İkinci haftasında üçüncü oldu ve üçüncü hafftada ilk 10'dan düştü. Aynı adı taşıyan Capcom video oyunu serisine dayanan dizi, Jade Wesker'ın (Ella Balinska) kana susamış ve akılları sarsan yaratıklar tarafından istila edilen bir dünyada hayatta kalma mücadelesini takip ediyor.

    Jade, New Raccoon City'deki geçmişinden, babası Albert'in (Lance Reddick) uğursuz Umbrella Corporation ile olan ürpertici bağlantılarından ama çoğunlukla kız kardeşi Billie'nin (Siena Agudong) başına gelenlerden sorunlar yaşar. Diğer oyuncular arasında Tamara Smart, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gosatti ve Turlough Convery yer alıyor. Andrew Dabb diziyi televizyon için geliştirdi ve aynı zamanda baş yapımcı ve showrunner olarak görev yaptı.

    Mary Leah Sutton, şovda yazar ve yönetici yapımcılık yapıyor. Constantin Film'den Robert Kulzer ve Oliver Berben de yürütücü yapımcı olarak yer aldı. İlk “Resident Evil” oyunu 1996'da piyasaya sürüldü. O zamandan beri oyun ve serideki birçok yeni giriş dünya çapında 100 milyonun üzerinde kopya sattı. Ayrıca, film serisi dünya çapında 1,2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Ayrıca “Resident Evil” animasyon filmleri, çizgi romanlar, romanlar ve tema parkı atraksiyonları da var.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top