Hesabım
    Buckhingham Sarayı "The Crown" 5. Sezon İçin Endişeli

    Charles ve Diana'nın çekişmeli boşanma sürecine odaklanan yeni sezonun tepki çekmesinden korkan saray yetkilileri harekete geçti.

    Netflix'in, geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlık dönemini ve kraliyet ailesini anlatan dram dizisi The Crown'ın 5. sezonu Kasım ayında izleyiciyle buluşacak. Dizinin 4. sezonunun Buckingham Sarayı'nda endişeleri artırmasından tam iki yıl sonra, beşinci sezon fragmanı da sarayda bazı endişelere neden oldu. 

    Yeni sezonda, artık Imelda Staunton tarafından canlandırılan Kraliçe II. Elizbeth'in gözetimindeki Prens Charles (Dominic West) ve Lady Diana (Elizabeth Debicki) arasında evliliğin bitme noktasına gelmesi ve tartışmalı boşanma süreci ekranlara taşınacak. 

    Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Charles'ın Kral olmasıyla birlikte, daha önce saraydan keskin tepkiler almayan dizinin cevap vermesi gereken yeni bir hükümdar var ve Telegraph UK'de yer alan habere göre Buckhingam Sarayı bu konuda biraz endişeli. Gazetenin "kıdemli bir kraliyet kaynağından" aktardığı bilgiye göre, dizinin bir "belgesel değil drama" olduğu vurgulanmak isteniyor. Haberde ayrıca, Kral Charles'ın isimsiz bir arkadaşının beşinci sezonu "sömürü" olarak nitelendirdiği ve Netflix'in "insanların itibarını zedeleme konusunda hiçbir çekincesi olmadığını" ifade ettiği yer alıyor. 

    Kral Charles'ın diziyi şimdiye kadar hiç izlemediği iddia ediliyor. İlk iki sezonda Prens Philip'i canlandıran Matt Smith'in aktardığına göre Prens Harry ve Kraliçe Elizabeth ise diziyi izleyip beğendiler. Independent UK, Kral'ın eşi Camilla Parker Bowles'ın da The Crown oyuncularıyla sosyalleştiğini kaydetti.

    2020'de Birleşik Krallık hükümeti, dizinin bölümlerinden önce bir sorumluluk reddi yayınlanması talebinde bulundu. Kültür Bakanı Oliver Dowden, The Daily Mail'e The Crown'ın "güzel hazırlanmış bir kurgu eseri olduğunu, bu nedenle diğer TV yapımlarında olduğu gibi Netflix’in başlangıçta çok net olması gerektiğini" söyledi. Dowden dizinin monarşiye, özellikle de  Prens Charles'a kalıcı zarar verdiğini belirtti.

    Prens'e yakın bir kaynak ise şunları söyledi: "[Yazar Peter] Morgan'ın açık bir şekilde cumhuriyetçi bir gündemi yönlendirmek için hafif eğlenceyi kullanması oldukça uğursuz ve insanlar bunu görmüyor. Nasıl manipüle edildiklerini görene kadar ilk birkaç sezonda cezbedildiler. Bu son derece sofistike bir propagandadır."

    Dizinin yaratıcısı Peter Morgan, Kraliçe'in 8 Eylül'deki vefatının ardından dizinin II. Elizabeth'e bir "aşk mektubu" olduğunu belirtmiş ve saygılarından dolayı 6. sezon çekimlerine ara verdiklerini söylemişti. The Crown, 5. sezonuyla 9 Kasım'da Netflix'te olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top