Hesabım
    Doctor Who: Jodie Whittaker ‘Eşit Ücret’ İstedi

    Dizinin ilk kadın başrolü, ücret eşitliği konusunda çok önemli bir dönemden geçildiğini söyledi

    Doctor Who’nun taze başrolü ve ilk kadın Zaman Lordu Jodie Whittaker, Digital Spy sitesine konuştu ve kendinden önceki başrol Peter Capaldi’yle aynı maaşı aldığından emin olmak istediğini açıkladı.

    İngiltere’deki Ulusal Televizyon Ödülleri’nin sahne arkasında da konuşan Whittaker, kadınlar için çok önemli bir dönemden geçildiğini ve ücret eşitliğinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

    Ekranların uzun soluklu serilerinden Doctor Who, bu yıl radikal bir adım atarak başkarakterini ilk kez bir kadın oyuncuya emanet etmişti. Bu kararın kimi hayranlar tarafından eleştirilmesi sonrasında Whittaker, BBC’ye verdiği röportajda “Öncellikle dizinin hayranlarının benim cinsiyetim yüzünden korkmalarını istemediğimi söylemek istiyorum. Bu gerçekten heyecanlı bir zaman ve Doctor Who değişimin heyecanlı tarafını temsil ediyor. Bir feminist, bir kadın, bir oyuncu, bir insan, kendiyle sürekli yarışan ve ona verilenden daha fazlasını yapmaya kendini adayan biri olarak bu yaşadıklarım mükemmel. Harika hissediyorum. Dizinin hayranları çok fazla değişim yaşadılar. Bu sadece yeni bir değişim, korkulması gereken bir değişim değil” demişti.

    BCC’nin kadın ve erkek çalışanlarının arasındaki maaş eşitsizliği, geçtiğimiz yılın en çok ses getiren haberlerinden biri olmuştu.

    Doctor Who 11. sezon bölümleriyle yılın sonlarına doğru BBC One ekranlarındaki yerini alacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top