Hesabım
    Cannes Dizi Festivali Yarışma Seçkisi Açıklandı; Melisa Sözen de Jüride!

    Canneseries festivali ilk kez 4-11 Nisan’da düzenleniyor

    Bu yıl ilk kez düzenlenen Cannes Uluslararası Dizi Festivali, ilk yarışma seçkisini görücüye çıkardı. Aralarında Melisa Sözen’in de bulunduğu jüri, 10 diziden oluşan iddialı bir seçkiyi değerlendirecek.

    Yarışmanın jüri başkanlığını son dönemin yükselen yıldızlarından Paula Beer yürütürken Beer'e Audrey Fouché, Melisa Sözen, Cristobal Tapia de Veer ve Michael Kenneth Williams eşlik ediyor.

    Festivalde dağıtılacak ödüller En İyi Müzik, En İyi Senaryo, Özel Performans Ödülü, En İyi Performans ve En İyi Dizi dallarını kapsıyor. Ayrıca ödül töreni esnasında, dijital jüri tarafından seçilen En İyi Dijital Dizi ödülü de takdim edilecek.

    Festivalin yarışma bölümünde Killing Eve, Here on Earth ve The Hunter gibi yapımlar öne çıkıyor.

    Luke Jennings’in roman serisi Villanelle’den uyarlanan Killing Eve, bir suikastçının peşine düşen özel ajanın hikayesini ele alıyor.

    Ünlü oyuncu Gael García Bernal’in ortak yaratıcısı olduğu Here on Earth, Meksika’nın en ünlü ailelerinden birinin karıştığı yolsuzluk ve şiddet olaylarını konu ediniyor. İtalyan suç dizisi The Hunter ise 90’ları kasıp kavuran İtalyan mafyası savaşlarına odaklanıyor.

    Yarışma dışı bölümde ise üçüncü sezonuna adım atan dönem dizisi Versailles var. Versailles aynı zamanda festivalin açılışını yapacak. Jean-Jacques Annaud imzalı The Truth About the Harry Quebert ve Michael C. Hall’un başrolünde yer aldığı Safe  de yarışma dışı olarak gösterilecek.

    Canneseries kapılarını 4 Nisan’da ilk kez açıyor. Cannes Film Festivali’ne de ev sahipliği yapan Palais des Festivals’de düzenlenecek olan Canneseries, MIPTV etkinliğiyle eş zamanlı olarak gerçekleşecek. 11 Nisan’da sona eren festivalde gösterilen dizilerin çoğu dünya galasına imza atacak.

    Yarışmada yer alan dizilerin tamamı ise şu şekilde:

    Aquí en la Tierra (Meksika)

    Cacciatore – The Hunter (İtalya)

    Félix (İspanya)

    Killing Eve (ABD)

    Miguel (İsrail)

    Mother (Güney Kore)

    State of Happiness (Norveç)

    The Typist (Almanya)

    Undercover (Belçika)

    When Heroes Fly (İsrail)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top