Hesabım
    Wong Kar-Wai'nin Dizi Projesi Corona Virüs Nedeniyle Ertelendi

    Blossoms adlı proje salgın nedeniyle askıya alındı

    Chungking Express, Happy Together, Days of Being Wild, In the Mood for Love ve 2046 gibi filmlerin usta yönetmeni Wong Kar Wai'nin önce film, daha sonra dizi olarak planladığı yeni projesi Blossoms, virüs salgını nedeniyle şimdilik ileri bir tarihe ertelendi.

    Son olarak, wing chun ustası Yıp Man hakkında The Grandmaster filmini çeken yönetmen, aradan geçen 7 yıldan sonra yeni projesini duyurmuştu. Blossoms adlı proje, In the Mood for Love ve 2046'da olduğu gibi yine tematik bir bağlantı oluşturacak ve bir nevi üçlemeyi tamamlayacaktı. Son yıllarda bu senaryo üzerine çalışan Kar-Wai, film projesi olarak açıklanan Blossoms'u önce dizi yapmaya karar vermiş ve hazırlıklara başlamıştı.

    Jin Yucheng'in aynı adlı romanından uyarlanacak olan dizi, 60'lı yıllarda, Çin Kültür Devrimi sonrasında yaşanıyor ve izleyeceği üç karakterin hikayesini 90'lı yıllara kadar takip ediyor. Romanda, iki farklı sınıfın yaşantısı irdeleniyor ve bu bakış senaryoya da yansıyacak. Dİğer bir proje ise bu kez 90'lı yılları anlatacak ve girişimci bir karakter üzerinden Şanghay'ın yaşadığı ekonomik dalgalanma aktarılacak. Bu iki hikayeden biri dizi, diğeriyse film olarak karşımıza çıkacak. 

    Corona virüs, ülkeyi, insanlığı ve bağlı olduğu her şeyi etkilemeye devam ediyor. Henüz kontrol altına alınamayan virüs neticesinde Çİn'in sinema sektörü de büyük zarar görmüş durumda. Kar-Wai de doğal olarak bu durum neticesinde projelerini erteledi. Umarız en kısa sürede güzel haberler alırız ve önce sağlık, sonra da sinema için güzel gelişmeler yaşanmaya başlar.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top