Hesabım
    "Succession" Jeneriklerinde David Fincher Etkisi!

    The Game ve Succession arasındaki benzerlikler..

    HBO

    Succession”, HBO’nun en beğenilen drama dizilerinden biri. Altın Küre ve Emmy Ödülleri kazanan dizi, 2020 Emmy'leri için de favori konumda yer alıyor. Dizi, ödüllerin ve kalitesinin yanı sıra açılış jenerikleriyle de konuşuluyor ve bu jenerikler hayranlar arasında bağımlılık yaratmış durumda.

    90 saniyelik jenerik, Nicholas Britell’in Emmy ödüllü orijinal tema müziğiyle birlikte büyük etki bırakıyor ve New York şehir silüetinin çekimleriyle, Roy ailesinin ev video çekimlerini bir araya getiriyor. Nostaljik renk tonlarıyla kotarılan ev videoları, izleyicilere her bölümün başında Roy ailesinin ayrıcalığını ve izolasyonunu hatırlatıyor. Şimdiden klasikleşen bu açılış jenerikleri dizisi, 1997 yapımı gizemli gerilim filmi “The Game”in jenerikleriyle çok benziyor ve referans olarak aynı tarzı kullanana David Fincher'dan geliyor.

    Bir Reddit kullanıcısı kısa süre önce “Succession” ve “The Game” açılış jenerikleri arasındaki benzerlikleri fark etti ve izleyicilerin dikkatine sundu. Fincher’ın 1997 yapımı filmi, baş karakter Nicholas Van Orton'un arka planını dolduran grenli ev video görüntüleri ile başlıyor. Klipler, Nicholas'ın babasının intihar ettiği olay olan 48'inci doğum günü partisinde Nicholas'ı bir çocuk olarak gösteriyor. James Haygood'un izniyle düzenlenen “Succession” kredilerinde de Roy'un çocuklarından kopukluklarını göstermek için benzer bir görüntü kodu uygulanıyor ve yine grenli görüntü kullanılıyor.

    “The Game”, Fincher’ın “Se7en” ve “Panic Room” filmleri arasında vizyona giren ve değeri tam anlaşılamayan bir film. The Game, güçlü eleştirilere ve başarılı gişeye rağmen yönetmenin en az konuşulan filmlerinden biri. Bunun sebebi belki de Se7en filminin üzerine gelmesi ve beklentilerin çok üst seviyede olması olabilir.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top