Hesabım
    Amazon, "Girl With the Dragon Tattoo"nun TV Uyarlamasını Hazırlıyor

    Lisbeth Salander geri dönüyor..

    Amazon, Stieg Larsson tarafından Millenium kitapları için yaratılan Lisbeth Salander karakterini merkezine alan bir dizi geliştiriyor. Şu anda “Girl With the Dragon Tatoo" başlıklı proje, kitapların veya uyarlandıkları filmlerin hikayesinin devamı ya da öncülü olmayacak. Bunun yerine Salander merkeze alınacak ve onu tamamen yeni bir ortam, yeni karakterler ve yeni bir hikaye ile bugünün dünyasına yerleştirecek.

    Dizinin şu anda hiçbir yazar veya başrol oyuncusu bulunmuyor. Left Bank Pictures'ın kurucusu ve CEO'su Andy Harries, Rob Bullock'la birlikte yapımcı olacak. Amazon Studios ve Left Bank, Sony Pictures Television'la birlikte diziyi üretecek. Harries’in geçmiş yapımcılık işleri arasında “Quiz”, “The Crown” “Strike Back” ve “Outlander” yer alıyor. Bullock ayrıca “Strike Back”in yanı sıra YouTube “Origin” dizisinde de yapımcı olarak çalıştı. Ayrıca, “The Night Manager” ve “Wild at Heart” gibi şovlar yaptı.

    Salander, Larsson'un ölümünden önce üçünü tamamladığı Milenyum kitap serisinin ana karakteri. Bu üç kitap ve film serisi ülkemizde “Ejderha Dövmeli Kız”, “Ateşle Oynayan Kız” ve “Arı Kovanına Çomak Sokan Kız” olarak yayınlanmıştı. David Lagercrantz, daha sonra karakterleri kullandığı “Örümcek Ağı'ndaki Kız”, “Göze Göz Dişe Dişe Diyen Kız” ve “Ölmesi gereken Kız” kitaplarını yayınladı. Kitaplar dünya çapında 100 milyondan fazla kopya sattı.

    Salander, geçmişte ekranda birden fazla aktris tarafından tasvir edildi. İlk üç kitaba dayanan İsveç film üçlemesinde, yetişkin olarak Noomi Rapace ve çocukluğunu Tehilla Blad canlandırdı. Rooney Mara daha sonra 2011 Amerikan yapımı aynı adlı filmde karaktere hayat verdi. Claire Foy ise 2018 filmi “Örümcek Ağı'ndaki Kız” uyarlamasında oynadı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top