Hesabım
    AMC Platformu Sundance Now, Soğuk Savaş Dizisi 'Shadow Lines'ı Satın Aldı

    Dizinin uluslararası gösterimlerini AMC planlayacak

    Butik ortak yapımcı ve distribütör About Premium Content (APC), AMC Networks'ün ABD, Kanada ve İngiltere'deki streamin platformu Sundance Now yayın hizmeti de dahil olmak üzere, Soğuk Savaş drama dizisi “Shadow Lines”ın birinci sezonu için uluslararası satış anlaşmasını imzaladı. 

    1950'lerde Helsinki'de yaşanacak bir hikayeye sahip olan ve casus gerilimi olarak adlandırılan ikinci sezonu  Finlandiyalı yayın servisi Elisa Viihde tarafından görevlendirildi ve şu anda geliştirilmekte. Sundance Now anlaşmasının yanı sıra APC, serinin Avustralya'daki SBS'e satışını da sağladı. Dizi ayrıca; Viasat World’ün Orta ve Doğu Avrupa ile Baltık Ülkeleri'ndeki akış platformunda, Portekiz'de RTP2'de, Belçika'da Proximus ve AMC’nin İspanya’daki Sundance TV'sinde aynı zamanda yayına başlayacak. Ülkemizde hangi platformda yayınlanacağı ise henüz netlik kazanmadı.

    Zodiak Finland tarafından Elisa Viihde için üretilen “Shadow Lines”, anne ve kız senaryo ekibini oluşturan Kirsti Manninen ve Katri Manninen tarafından yazıldı. Yönetmen koltuğunda ise AJ Annila ve Alli Haapasalo oturuyor. 

    Karışık dillerden oluşan serinin ilk sezonu Fince, İngilizce ve Rusça olarak Ekim 2019'da yayınlandı. APC ortak CEO'ları ve kurucu ortakları Laurent Boissel ve Emmanuelle Guilbart, “Bir dizi yeni ülkeye 'Shadow Lines'ı getirmek ve merakla beklenen ikinci sezonu gelişime sokmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi. Sundance Now programlarından sorumlu başkan yardımcısı Shannon Cooper ise “Shadow Lines, etkili senaryosu ve büyüleyici tarihi ortamıyla Sundance Now’ın yüksek kaliteli drama listelerine mükemmel bir katkı yapacak.” açıklamasında bulundu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top