Hesabım
    Amy Adams ve Adam McKay, Netflix İçin Yeniden Bir Araya Geliyor

    Mini dizi, gerçek olaylardan uyarlanacak..

    Amy Adams ve Adam McKay, Walmart'a karşı açılan cinsiyet ayrımcılığı davasıyla ilgili Netflix mini dizisi için tekrar bir araya geliyor. “Kings of America” başlıklı dizi, hayatları dünyanın en büyük şirketiyle ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiş üç kadının bulunduğu gerçek olaylara dayanıyor. Bir Walmart varisi, bir yönetici ve uzun süredir firmada çalışan bir Walmart pazarlamacısının yolu, ABD tarihindeki en büyük ayrımcılık davasında kesişecek.

    Amy Adams, Bond Group Entertainment aracılığıyla üst düzey yapımcılığın yanı sıra, henüz belirlenmemiş başrollerden birinde yer alacak. McKay, Hyperobject Industries bayrağı altında prodüksiyon yapacak ve ilk bölümü yönetecek. Dizi, yapımcı olarak da hizmet verecek olan Jess Kimball Leslie tarafından oluşturuldu ve yazıldı. Kimball bir gazeteci ve “I Love My Computer Because My Friends Live In It”in yazarı. Diana Son prodüksiyonda yer alacak ve showrunner olacak. Bond Group'tan Stacy O’Neil ve Hyperobject Industries'ten Betsy Koch da Brunson Green'le birlikte yapımcı olacaklar.

    Bu, Adams ve McKay'in üçüncü kez birlikte çalıştıklarını gösteriyor. Yakın zamanda Dick Cheney'in hayatını ve kariyerini anlatan “Vice” filmi için bir araya gelmişlerdi. Adams, Lynne Cheney rolüyle, McKay ise yazar, yönetmen ve yapımcı olarak projede yer aldı. Film, Adams'ın en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde yer alması da dahil olmak üzere sekiz Akademi Ödülü adaylığı kazandı. İkili ayrıca, McKay'in yönetmen olduğu ve birlikte yazdığı, Adams'ın yardımcı bir rol oynadığı komedi filmi “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby” üzerinde de birlikte çalıştılar.

    Adams, kariyeri boyunca altı kez Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Diğer önemli rolleri arasında, “Arrival”, “American Hustle”, “Doubt”, “The Master” ve “The Fighter” yer alıyor. Televizyon tarafında geçen sene HBO sınırlı dizi “Sharp Objects” için iki Emmy adaylığı kazandı. Biri, dizinin oyuncusu olarak, diğeri de şovda yönetici yapımcı olarak en iyi mini dizi kategorisinde. McKay, yakın geçmişte gerçek olaylara dayanan birkaç proje üstlendi. “Vice”la birlikte, “The Big Short” filmi 2007-2008 mali krizini detaylandırdı. Ayrıca, HBO'daki çalışmalarda 1980'lerin Los Angeles Lakers'ı hakkında bir dizi, Jeffrey Epstein mini dizisi ve Oscar tarihine geçen “Parasite”ın TV uyarlaması da dahil olmak üzere birkaç yeni projede çalışıyor. Geçen hafta, COVID-19 aşısı sürecine ilişkin bir dramada erken gelişimde olduğu da açıklandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top