Hesabım
    İsveç'ten İddialı Soğuk Savaş Dizisi Geliyor

    Dramacorp, mini dizi için oldukça iddalı!

    Stockholm merkezli yapım şirketi Dramacorp, gerçek hayattaki bir diplomatik olaya dayanan Soğuk Savaş mini dizisi “Whiskey On The Rocks”ı geliştirdiğini duyurdu. 1981'de, bir Sovyet U-137 "Whiskey" sınıfı denizaltısı, hassas bir İsveç deniz tatbikatının ortasında, karasuların derinliklerinde karaya oturdu. Bu egemenlik ihlali, İsveç'le SSCB arasında 11 günlük yüksek riskli müzakerelere ve çözülmesi gereken bir Soğuk Savaş ihtimaline yol açtı.

    Dramacorp şu anda yaratıcı ekibi işe alıyor ve mini dizi için bir ortak yapım modeli oluşturuyor. İskandinav ve uluslararası bir kadro, dramın ana karakterlerini denizaltı, Moskova, Stockholm ve Brüksel’deki NATO karargahında canlandıracak. Dramacorp’un baş içerik sorumlusu Patrick Nebout ve kreatif direktörü Henrik Jansson-Schweizer yönetici yapımcılığı üstlenecek. Ekibin filmleri arasında SVT İsveç’in aile efsanesi “Thicker Than Water”, İsveç-Fransız gerilim filmi “Midnight Sun” ve Oscar adayı İsveç filmi “The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared" yer alıyor.

    Dramacorp, 2016 yılında Nebout ve şirketin ana hissedarı olan Alman dağıtım şirketi Beta Film'in kurucusu Jan Mojto tarafından piyasaya sürüldü. "Whiskey On The Rocks" aynı zamanda Luscasfilm ve Disney'in öncülüğünü yaptığı yeni nesil kamera içi ve VR teknolojisini "The Mandalorian"dan sonra kullanan ilk Avrupa dramalarından biri olacak. Ağırlıklı olarak bir stüdyoda çekim yapılacak, yeşil ekran ve kamera içi VR prodüksiyonu, üretim sürecinde Covid güvenliğini daha da artıracak.

    Nebout, "Bir süre Covid-19 ile yaşayacağımız açık, bu da tüm üretim endüstrisinin yeni gerçekliğe, salgından sonra bile hızlı bir şekilde adapte olması gerektiği anlamına geliyor. Bu arka plan aynı zamanda geniş olanaklar sunduğu için, kamera içi sanal gerçeklik teknolojisinin kalıcı olması bana kaçınılmaz geliyor." dedi. Dramacorp, 2021'de çekilmeye başlayan İngilizce suç dizisi “Cannes Confidential”ın finansmanını da tamamlıyor. Aynı zamanda, Pampas Studios'la birlikte casus gerilim “Agent Hamilton”ın ikinci sezonunun ön yapımında. Yapım, Jan Guillou'nun çok satan Hamilton roman serisinden uyarlandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top