Hesabım
    Oscar Ödüllü "Brie Larson", Apple Dizisinde Başrolde!

    Dizinin senaryosunda Oscar adayı bir isim var..

    Sipa USA via AP

    Brie Larson, Apple'dan tam sezon siparişi alan drama dizisi “Lessons in Chemistry”de başrol oynayacak ve sorumlu yapımcılığını üstlenecek. Daha önce “Erin Brockovich”in senaryosunu yazdığı için Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Susannah Grant, diziyi yazacak ve yapımcılığını üstlenecek. Jason Bateman ve Michael Costigan şu anda Netflix'te "Ozark", HBO'da "The Outsider" ve Hulu'da "A Teacher" gibi şovların yapımcılığını üstlenen Aggregate Films adı altında yürütücü yapımcılık yapacak.

    Apple Studios dizinin prodüksiyonunu halledecek. Dizi, yazar, bilim editörü ve metin yazarı Bonnie Garmus'un yakında çıkacak olan ilk romanına dayanıyor. 1960'ların başında geçen "Lessons in Chemistry", bir bilim insanı olma hayali, kadınların profesyonel değil ev alanına ait olduğunu düşünülen bir toplumda askıya alınan Elizabeth Zott'un (Larson) hikayesini izliyor. Elizabeth kendini hamile, yalnız ve laboratuarından kovulduğunda yaratıcılığını devreye sokar ve televizyondaki yemek programında sunucu olarak bir iş alır. Bu sayede bir ulusa, ev hanımlarına  ve erkeklere tariflerden çok daha fazlasını öğretmeye başlar.

    "Lessons in Chemistry", 2022 baharında Doubleday tarafından yayınlanacak. İngiltere'de, Transworld tarafından yürütülecek ve bugüne kadar 35'ten fazla ülkeye satıldı. Bu, Larson'ın oynayacağı ikinci Apple serisi anlamına geliyor. Daha önce yayıncıda CIA'nın gizli operatörü Amaryllis Fox'un gerçek yaşam deneyimlerine ve "Life Undercover: Coming of Age in the CIA" adlı anısına dayanan bir drama dizisinde rol alacağı duyurulmuştu. 

    İkinci proje, Mart 2019'da Larson'un Marvel Sinematik Evreni'ne "Captain Marvel"la giriş yapmasından kısa bir süre sonra duyuruldu. Ancak kaynaklar, CIA projesinin yazım aşamasında durduğunu ve Covid-19 salgını nedeniyle daha da ertelendiğini söylüyor. Larson’ın "Captain Marvel 2" için planlanan çekim programı nedeniyle proje şu anda beklemede. Apple şovları, Larson'un kariyerinde sahip olduğu birkaç televizyon rolünden bazılarını temsil ediyor. Daha önce "United States of Tara" ve "Raising Dad" gibi şovlarda rol aldı. Larson, "Captain Marvel"da rol almasının yanı sıra 2015 yapımı "Room" filmindeki performansıyla Oscar ve Altın Küre ödülü kazandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top