Hesabım
    Altın Küre Ödülleri'nin Sürprizleri ve Hayal Kırıklıkları

    Altın Küre'nin şaşırtan kararları hangileri oldu?

    Courtesy Everett Collection

    Hollywood Yabancı Basın Derneği’nin üyelik profilleri içindeki çeşitlilik eksikliğini ortaya çıkaran bir haftanın ardından, 28 Şubat’ta, Amerika'nın her iki yakasından 78. Altın Küre Ödül Töreni düzenlendi. Sunucular Tina Fey ve Amy Poehler açılış monologlarında bu tartışmaya değindi. Üç saatlik yayın, baştaki birkaç ses kopması dışında sorunsuz geçti ve kazananlar konuşmalarını online olarak gerçekleştirdi. Elbette, daha büyük heyecan kimlerin kazanacağı konusunda yaşandı ve her ödül töreninde olduğu gibi sürprizler ve hayal kırıklıkları yaşandı.

    Hayal Kırıklıkları

    David Fincher'ın “Mank” filmi adaylıklarda lider durumdaydı ama geceden eli boş döndü. Fincher ve Amanda Seyfried başta olmak üzere ödül beklentisi olan isimler de böylece ödülsüz ayrılmak zorunda kaldı. “Promising Young Woman” da geceye dört adaylık ve beraberinde büyük bir heyecanla başladı ama aktris Carey Mulligan ve senarist-yönetmen Emerald Fennell geceden ödülsüz ayrıldı.

    Sinema kategorisindeki bir diğer hayal kırıklığı, çağın en önemli oyuncularından olan ve en iyi performanslarından birine imza atan Frances McDormand'ın ödülsüz bir gece geçirmesiydi. Filmin rüzgarı bu ödülü de rahatlıkla getirebilirdi ama bunun için artık Oscar Töreni beklenecek. Dizi kategorisindeki hayal kırıklığı ise Lovecraft Country oldu. Çoğu kişiye göre romanının ötesine geçen dizi, geceden eli boş ayrıldı.

    Sürprizler

    Kesinlikle hem gecenin, hem de son yılların en büyük süzprizi Andra Day'in, “The United States Vs. Billie Holiday”le drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne uzanmasıydı. Mulligan'ın "Promising Young Woman", Viola Davis'in "Ma Rainey's Black Bottom" ve Frances McDormand'in "Nomadland" performanslarından kendisine sıra geleceğini kimse düşünmüyordu. 

    Gone Girl sonrası, I Care a Lot'la sağlam bir geri dönüş sergileyen Rosamund Pike'ın ödülü de sürpriz olarak nitelendirilebilir. Pek çok kişi, Maria Bakalova'nın Borat'ın devam filmiyle ödülü alıp gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakıyordu. Bir diğer oyuncu sürprizi usta oyuncu Jodie Foster'dan geldi. İki Oscar sahibi yıldızın aldığı en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü tahminlerde son sıralarda bulunuyordu

    Dizi kategorindeki en önemli sürpriz ve birçok insanı sevindirerek geceye damga vuran ödüller The Crown'dan geldi ve genç oyuncular Emma Corrin'le Josh O’Connor ödülü kapmayı başardılar. En önemli gücü, oyunculuklarından alan The Crown, böylece geceden en iyi drama ve üç kategoride oyuncu ödülüyle ayrılmış oldu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top