Hesabım
    Colin Firth, HBO Max Mini Dizisi "The Staircase"in Başrolünde!

    Oscar ödüllü oyuncunun yeni projesi belli oldu

    Colin Firth, HBO Max'te sezon siparişi verilen, “The Staircase”in mini dizi uyarlamasında Michael Peterson'ı canlandıracak. HBO Max, aynı adlı belgesel dizisine ve Peterson davasıyla ilgili çeşitli kitaplara ve raporlara dayanan mini dizinin sekiz bölümünü onayladı. Peterson, 2001 yılında karısı Kathleen'i öldürmekle suçlandı. Evlerinde merdivenlerden düştükten sonra öldüğünü iddia etti, ancak polis, onun sopayla öldürüldüğünden şüphelendi ve olay yerinin kaza süsü verilmek için düzenlendiğini araştırdı.

    Belgesel dizisi ilk olarak 2004 yılında, yaratıcısı Jean-Xavier de Lestrade'in yıllar sonra yeni bilgilerle güncellenmesiyle yayınlandı. Netflix, belgeseli 2018'de 13 bölümlük bir dizi olarak yayınladı. Senaryolu dizi 2019 yılında geliştirilmeye başlandı. “The Staircase”, aynı zamanda dizi sorumlusu olan Antonio Campos ve Maggie Cohn tarafından yazılıyor. Campos ayrıca sekiz bölümün altısını yönetecek. Dizi, HBO Max ve Annapurna Television arasında bir ortak yapım.

    HBO Max'in orijinal içerik sorumlusu Sarah Aubrey, "Dramatik ifşaatlarla dolu bu gerçek hayat hikayesini keşfetmek için Antonio Campos, Maggie Cohn ve Annapurna Television'la işbirliği yapmak heyecan verici. Uyarlamanın merkezindeki son derece bulunan yetenekli Colin Firth'le "The Staricase"in hikayesi, her tuhaf virajla izleyicileri büyülemeye devam edecek." dedi

    Rol, Firth’ın yıllar içindeki ilk normal televizyon rolü olacak. "The King’s Speech" filmindeki Akademi Ödüllü performansı da dahil olmak üzere öncelikli olarak uzun metrajlı rolleriyle tanınıyor. Ayrıca, 2010 yılında “A Single Man” filmiyle de Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Firth için diğer önemli filmler arasında “Kingsman”, “Bridget Jones’s Diary” ve “Mamma Mia” sayılabilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top