Hesabım
    Odessa Young, HBO Mini Dizisi ‘The Staircase’in Kadrosunda!

    Young, Oscar ödüllü oyuncuların bulunduğu kadroya dahil oldu

    Chiara Marinai

    HBO Max'in iddialı yeni dizisi "The Staircase"in kadrosuna Odessa Young'ın dahil olduğu açıklandı. Young, adı daha önce duyurulan oyuncular Colin Firth, Toni Collette, Parker Posey, Juliette BinocheRosemarie DeWitt ve Sophie Turner'a katılmış oldu. Sekiz bölümden oluşan dizi, 2001 yılında karısı Kathleen'i (Collette) öldürmekle suçlanan Michael Peterson'ın (Firth) davasıyla ilgili çeşitli kitap ve raporların yanı sıra aynı adlı belgesel dizisine dayanıyor.

    Cathleen, evlerinde merdivenlerden düştükten sonra hayatını kaybetti ama polis onun dövüldüğünden şüphelendi ve bir kaza süsü verildiğini düşündü. Young, Michael Peterson'ın evlatlık kızlarından biri olan Martha Ratliff'i oynayacak. Dizideki rolü onu, Graham Swift'in aynı adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Eva Husson, senaristliğini ise Alice Birch'in yaptığı yeni uzun metrajlı filmi “Mothering Sunday”den sonra Firth'le yeniden bir araya getiriyor. Film, Cannes Film Festivali'nde gösterime girecek.

    Young, kısa süre önce Stephen King'in CBS All Access'teki (şimdi Paramount Plus) “The Stand” adlı eserinin mini dizi uyarlamasında rol aldı. “The Staircase”, mart ayında HBO Max'te dizi planlarına alındı. Dizinin baş yapımcıları Antonio Campos ve Maggie Cohn olurken, ikili aynı zamanda dizinin senaryosunu da birlikte kaleme aldı.

    Yapımcı ve senaristlerden Campos, aynı zamanda sekiz bölümden altısını yönetecek. Dizi, HBO Max ve Annapurna Television ortak yapımı olarak çekilecek. Aynı konuyu işleyen belgeseller ilk olarak 2004 yılında piyasaya sürüldü ve yaratıcısı Jean-Xavier de Lestrade yıllar sonra yeni bilgilerle güncelledi. Netflix, belgeseli 2018'de 13 bölümlük bir dizi olarak yayınladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top