Hesabım
    "Avatar 2"nin Hasılatı "Top Gun: Maverick"i Geçti!

    Son verilerle birlikte 2022'nin en çok kazanan filmi "Avatar 2" oldu.

    Beyazperde

    James Cameron'ın "Avatar" devam filmi “Avatar: The Way of Water” dünya çapında 1 milyar 516.5 milyon dolarlık bilet satışıyla, 2022'nin en çok kazanan filmi oldu. Yıl sonu listelerinde, 1 milyar 489 milyon dolarla "Top Gun: Maverick" öndeydi ancak son gişe verileri de eklendiğinde, "Avatar 2"nin "Maverick"i geçtiği ortaya çıktı.

    2022'nin En Çok Kazanan 10 Filmi

    "Avatar" 2 vizyona girmesinden sadece 22 gün sonra, "Top Gun: Maverick"in birkaç aylık hasılatını toplam hasılatını geride bırakmayı başardı. Ayrıca, "Hızlı ve Öfkeli 7"yi geride bırakarak dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat yapan onuncu filmi oldu. Filmin birkaç gün içinde "Avengers"ı da geçip 9. sırayı alması bekleniyor.

    Viyona girdiğinden bu yana gişede büyük bir rakibi olmayan filmin tahtı, 17 Şubat'ta "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" vizyona girene kadar kolay kolay sarsılmayacaktır. "Avatar 2" böylece gişenin zirvesinden inebilir, ama yine de yavaş yavaş da olsa pastadaki payını arttırmaya devam edecektir.

    Güncellenmiş nihai sektörel projeksiyonlar, "Avatar 2"nin dünya çapındaki toplam hasılatının 2.2 ila 2.8 milyar dolar arasında duracağını gösteriyor. Jameron "Avatar 3"ün büyük bir kısmını "Avatar 2" ile birlikte çekti ancak serinin planlandığı gibi 5 filme ulaşması için bu filmin hasılatı çok önemli.

    "Avatar" Destanı Beklediğimizden Daha Erken Bitebilir!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top