Hesabım
    Michael Keaton "Beetlejuice 2" Hakkında Konuştu: Her Şey İlk Filmdeki Gibi

    Keaton, heyecanla beklenen devam filminde ilk filmdeki gibi pratik efektleri kullandıklarını açıkladı.

    .

    Tim Burton'ın doğaüstü kara komedisi "Beetlejuice" devam filminin prodüksiyon süreci Birleşik Krallık'ta başladı. Burton, çekilmez tavırları olan şeytan kovucu hayalet rolündeki Michael Keaton ve Lydia Deetz rolündeki Winona Ryder gibi kadro üyeleriyle birlikte yönetmenliğe geri döndü. Filmde bu iki isme, Lydia'nın kızı olarak “Wednesday” yıldızı Jenna Ortega eşlik ediyor.

    Michael Keaton'ın Beter Böcek rolüne dönmesi hayranlar tarafından merakla beklenirken, aktör yine 1989 yılında, Tim Burton'ın yönettiği "Batman" filminde ilk kez canlandırdığı Batman / Bruce Wayne rolüne de 16 Haziran'da vizyona girecek olan "The Flash" filmiyle geri dönüyor.

    Geçtiğimiz günlerde "The Flash"ın VIP gösterimi için Londra'da olan aktör, Empire dergisi ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. Burada "Beetlejuice 2" hakkındaki soruları da yanıtlarken, filmin yalnızca karakter açısından devam filmi niteliği taşımadığını, aynı zamanda film yapım teknikleri açısından da her şeyi ilk filmdeki gibi yaptıklarını belirtti.

    Keaton'ın ifadesine göre mümkün olan her yerde pratik set ve kamera efektlerine bağlı kalınıyor ve dijital efektlerden olabildiğince kaçınılarak 35 yıl öncekine benzer bir çekim tekniği kullanılıyor:

    "Beetlejuice çalışabileceğiniz en eğlenceli şey. Bu çok eğlenceli. Bu harika. Ve ne olduğunu biliyor musun? Aynen ilk filmde yaptığımız gibi yapıyoruz. Öbür dünya için büyük bekleme odasında kelimenin tam anlamıyla bir olta ile bir kadın var - insanların bunu bilmesini istiyorum çünkü bunu seviyorum - onu hareket ettirmek için bir kedinin kuyruğunu çekiyor."

    Yıllarca arafta kalan proje nihayet ilerliyor ve Keaton kendisinin ve Burton'ın tam olarak istedikleri şeyi yapabildiklerini belirtiyor:

    "[Burton] ve ben bunu yıllar önce konuşuyorduk, asla kimseye söylemezdik. 'Eğer olursa, her şeyden önce ikimiz de defalarca yapacağımızı söyledik' dedim. İkimiz de böyle bir şey olursa, ilk yaptığımıza en yakın şekilde yapılması gerektiğine karar verdik.

    Bir şeyler uydurmak, doğaçlama yapmak, insanların elleriyle bir şeyler yaratması ve bir şeyler inşa etmesi gibi kelimenin tam anlamıyla el yapımı şeyler. Harika. Bir film üzerinde çalışırken, ne kadar sürdüğünü söylemeyeceğim bir süre sonra yaşadığım en eğlenceli zamandı."

    Oyuncu kadrosunda Willem Dafoe ve Monica Bellucci gibi efsane isimlerin de yer aldığı "Beetlejuice 2" 6 Eylül 2024'te vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top