Hesabım
    "Aquaman 2"den Ben Affleck Sahnesi Çıkartıldı: Yeniden Çekimler Yapılıyor

    "Aquaman ve Kayıp Krallık" filminin problemli yapım süreci ayrıntılarıyla ortaya çıktı.

    .

    James Wan'ın "Aquaman and the Lost Kingdom" filminin yapımına ilişkin The Hollywood Reporter'da çıkan kapsamlı yeni bir makale, oldukça yorucu görünen devam filminin yapım sürecine dair yeni detayları gün yüzüne çıkardı.

    THR'ye göre film için Haziran ortasında, Jason Momoa ve Patrick Wilson gibi yıldızların da dahil olduğu yeni çekimler yapıldı. Bu filmin üçüncü yeniden çekim turu olarak dikkat çekiyor.

    Warner Bros. Pictures'taki yönetici değişiklikleri yapım sürecindeki pek çok aksaklığın kaynağı olarak gösteriliyor. Toby Emmerich / Walter Hamada döneminde yeşil ışık yakılan devam filmi, ana esas çekimlerini 2022 başında tamamladı. Birkaç ay sonra Warner Bros. Discovery birleşmesi yaşandığında bu iki isim koltuklarını kaybettiler.

    2022 yazında test gösterimleri başladı ancak sonuçlar yeterli değildi. Böylece yeniden çekimler başladı ve Warner Bros.'un yeni film patronları Michael De Luca ve Pamela Abdy sürece dahil oldular. Ancak yeniden çekimlerin ardından ortaya çıkan sonuç, ilk filme göre daha da kötüydü. Yeniden çekimler yapıldı ve "hikaye netliği"ne odaklanmak ana mesele haline geldi.

    Filmle ilgili diğer bir sorun ise Batman nedeniyle ortaya çıktı. İlk olarak Michael Keaton filmde Batman olarak kısa bir sahnede yer alacaktı. Sonra, Keaton'ın da yer aldığı "Batgirl" filmi iptal edilince Keaton'ın sahnesi Ben Affleck'in Batman'iyle bir kez daha çekildi.

    Ancak şimdi, filmde Ben Affleck'in de yer almayacağı ortaya çıktı. DC Film başkanları James Gunn ve Peter Safran, filmi geçmiş ya da gelecek DC Evrenlerine bağlamak, artık var olmayan bir DC evreni için seyircilerde beklenti yaratmak istemiyorlar. Yani filmin son halinde Batman yok.

    James Gunn'ın filmin son kurgu sürecine katıldığı ve beş günlük bir yeniden çekim takvimi düzenlendiği bildiriliyor. Film ilk onaylandığında 205 milyon dolarlık bir bütçeye sahipti ancak sürekli tekrarlanan çekimlerin, son tutar bilinmemekle birlikte, yapım maliyetlerini çok fazla arttırdığı tahmin ediliyor.

    22 Aralık'ta vizyona girecek olan film, 10 yıl önce "Man of Steel" ile başlayan DC Genişletilmiş Evreni'nin son filmi olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top