Hesabım
    "Barbie" Amerika Gişesinde Zirveyi Bırakmadı

    "Barbie" ve "Oppenheimer" gişenin birinci ve ikinci sırasındaki yerlerini koruyor.

    Warner Bros.

    "Barbie" ve "Oppenheimer"ın aynı gün vizyona girmesiyle yaşanan "Barbenheimer" çılgınlığı ikinci haftasında da Amerika gişesindeki etkisini sürdürüyor.

    Vizyona girdikten yalnızca bir hafta sonra, dünya çapında 500 milyon dolar sınırını aşan "Barbie" vizyondaki ikinci hafta sonunda 93 milyon dolarlık etkileyici hasılatıyla yine gişenin zirvesinde. 150 milyon dolarla 2023'ün en iyi açılış hasılatını elde eden film, böyle güçlü bir başlangıca rağmen ikinci hafta sonunu küçük bir düşüşle geçirerek toplam hasılatını 351 milyon dolara çıkardı.

    "Barbie"nin küresel gişedeki kazancı ise 774.5 milyon dolara ulaştı. Filmin çok yakın bir zamanda 1 milyar kulübüne katılması bekleniyor.

    "Oppenheimer" da ikinci hafta sonunda gişenin ikinci sırasındaki yerini kaybetmedi ve yalnızca %44'lük bir düşüş yaşayarak 46 milyon dolar kazandı. Böylece R-dereceli bir film için en iyi beşinci ikinci hafta hasılatını elde etmiş oldu.

    Film hafta içinde de gişede oldukça başarılı bir performans gösterdi ve ilk kez R-dereceli bir film hafta ortasına 10 milyon biletten faza sattı. Filmin Amerika'daki toplam hasılatı 174 milyon dolara yükseldi. Dünya çapındaki hasılatı ise 400 milyon dolara ulaştı.

    Amerika gişesinin üçüncü sırasında haftanın yeni filmlerinden biri olan "Haunted Mansion" (Perili Köşk) var. Disneyland'in tema parklarından ilham alan korku-komedi filmi, Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis gibi yıldız isimlerden oluşan bir kadroya sahip. 24 milyon dolarlık açılış hasılatı elde eden film, ülkemizde 11 Ağustos'ta vizyona girecek.

    Gişede beklenmedik bir başarı gösteren "Sound of Freedom" vizyondaki dördüncü haftasında 12 milyon dolar kazanarak gişenin dördüncü sırasında yer alırken, elindeki tüm IMAX salonları "Oppenheimer"a kaptırarak büyük bir dezavantaj yaşayan "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" 11 milyon dolar hasılatla Amerika gişesinin ilk beşini tamamlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top