Hesabım
    Francis Ford Coppola "Barbenheimer" Çılgınlığı Hakkında Konuştu: "Sinemanın Zaferi!"

    Usta yönetmen "Barbie" ve "Oppenheimer" filmlerinin başarısını değerlendirdi.

    .

    "Godfather", "Apocalypse Now", "Conversation" gibi filmlerin usta yönetmeni Francis Ford Coppola, "Barbie" ve "Oppenheimer" filmlerinin yarattığı Barbenheimer çılgınlığı hakkında konuştu.

    Kişisel Instagram hesabında, storyler aracılığıyla hayranlarının sorularını yanıtlayan Coppola, bu durumun sinemalar için ne anlama geldiği konusunda yöneltilen bir soruya, henüz iki filmi de izlemediğini ancak ikisinin de büyük gişe başarısından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi:

    "İnsanların onları izlemek için büyük salonları doldurması ve bunların 'devam filmi' ya da 'prequel' olmaması... onlara hiçbir sayı eklenmemiştir yani gerçek tek seferlik olmaları sinema için bir zaferdir

    21 Temmuz'da vizyona giren iki film, aylar öncesinde interneti ele geçiren rekabet tartışmaları ve esprilerle dünya çapında bir fenomene dönüştü. İlk hafta sonlarında Amerika'daki en iyi dördüncü hafta sonu hasılatına imza attılar. Listede onlardan önce gelenler "Avengers: Infinity War", "Avengers: Endgame" ve "Star Wars: Force Awakens"ın vizyona girdiği hafta sonlarıydı.

    Daha önce Marvel filmleriyle ilgili düşüncelerini açıkça belirten Coppola'ya önümüzdeki on yıl içinde sinemanın geleceğini nasıl gördüğü de soruldu. Yönetmen, "Benim önsezim, büyük sinema salonlarında görülen, harika bir şekilde aydınlatıcı bir sinemanın altın çağının eşiğindeyiz." dedi.

    Coppola, Hollywood grevleri başlamadan önce çekimlerini bitridiği rüya projesi "Megalopolis" ile 2024 yılında beyaz perdeye geri dönecek. Bir mimarın, yaşanan bir felaketten sonra yıkılan New York'u bir ütopya olarak baştan inşa etme çabalarını anlatan filmde, Adam Driver, Aubrey Plaza, Forest Whitaker, Dustin Hoffman gibi isimler rol alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top