Hesabım
    Ridley Scott "Blade Runner 2049"u Yönetmediği İçin Pişman!

    "Blade Runner" yönetmeni Ridley Scott, devam filmi yerine "Alien: Covenant"ı yönetmeyi seçmişti...

    Warner Bros.

    "Blade Runner" ve "Alien" gibi filmlerle büyük bir etki yaratan usta yönetmen Ridley Scott, en büyük pişmanlıklarından birini paylaştı.

    Usta yönetmen, Empire ile gerçekleştirdiği röportajda, çekim takvimindeki çakışmalar nedeniyle iki filmi de yönetmesi mümkün olmadığı için "Alien: Covenant" ve "Blade Runner: 2049" projelerinden birini seçmek ve diğerini başka bir yönetmene devretmek zorunda kaldığını anlattı.

    Scott sonunda "Prometheus"ta kurulan anlatıyı takip eden "Alien: Covenant"ı geliştirmeye karar verdi. "Blade Runner 2049"u yönetmesi için ise Warner Bros. Denis Villeneuve'ü seçti ve Scott yürütücü yapımcı olarak projede kaldı.

    Denis Villeneuve yönetmenliğindeki devam filmi beğeniyle karşılandı ancak Scott, filmi yönetmediği için pişmanlık duyuyor. Röportajında "Bu kararı vermek zorunda olmamalıydım. Ama yapmak zorundaydım. Blade Runner 2'yi çekmeliydim" diyen yönetmenin sözleri filmin kendisine yönelik bir eleştiriden ziyade projeye olan kişisel bağından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

    Yönetmenin iki film arasında kaldığında "Alien: Covenant"ı seçmesi, bu film 1979 tarihli orijinal filmdeki olaylara yol açtığı için ve halihazırda başlamış bir hikayeyi devam ettirdiği için anlaşılabilir bir tercih.

    Diğer yandan Scott gelecek diğer bir Blade Runner projesine de yapımcı olarak dahil oldu. Prime Video'nun sınırlı dizisi "Blade Runner 2099" için yönetmen koltuğuna kimin geçeceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top