Hesabım
    Netflix'in Ardından Disney+ da Şifre Paylaşımını Engelleyecek

    Disney CEO’su Bob Iger, Disney+ için şifre paylaşma yasağı getireceklerini açıkladı.

    .

    Disney+, Netflix'in bu yıl hayata geçirdiği hamlesini kopyalayarak abonelerin şifre paylaşımını sınırlandırmayı hedefliyor.

    Walt Disney Company, mali üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda Disney'ın abonelik kayıplarını değerlendirdi ve reklamsız abonelik planları için fiyatlarını artırma planını açıkladı. CEO Bob Iger, ayrıca "hesap paylaşımını ele almanın yollarını aktif olarak araştırdığını" belirtti.

    Bu konunun Disney için "gerçek bir öncelik" olduğunu kaydeden Iger, bu önlemlerin büyük olasılıkla teknik çözümlerin yanı sıra Disney+'ın hüküm ve koşullarının güncellenmesini içereceğini belirtti. "Önemli" sayıda hesap sahibinin şifrelerini paylaştığını iddia eden Iger, "Aslında burada işimizi büyütmemize yardımcı olacak bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Disney+ aboneleri son zamanlarda düşüşe geçti ancak maliyet düşürücü önlemler işe yaradı ve kayıplar azaldı. Üçüncü çeyrekte Disney'in dijital platform cephesinde yaşadığı kayıp 512 milyon dolar olurken, 2023'ün ilk çeyreğinde şirket 1.1 milyar dolar, ikinci çeyreğinde ise 659 milyon dolar kaybetmişti.

    Disney+'ın şifre paylaşımını engelleme işlemi gelecek yıla kadar başlamayacak ve tam olarak uygulanması 2025'i bulabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top