Hesabım
    Mission Impossible ve Indiana Jones'un Gişedeki Kaybı Büyük Oldu

    Sinema salonlarının hareketlendiği yaz sezonu tüm filmler için iyi geçmedi...

    Disney, Paramount

    Bu yaz sinema salonları, pandemi öncesi dönemle kıyaslanabilecek kadar canlandı fakat yaz sezonun tüm filmleri bu canlılıktan payını alamadı ve büyük profilli filmler özellikle "Barbie" ve "Oppenheimer"ın gölgesinde kaldı.

    Variety'deki yeni bir rapor, hem Disney'in "Indiana Jones and the Dial of Destiny" hem de Paramount'un "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" filmlerinin stüdyolarına yaklaşık 100 milyon dolar kaybettirebileceğini gösteriyor. Her iki film de Hollywood'da büyük hayal kırıklıkları olarak değerlendiriliyor ve bunun başlıca nedeni, filmlerin dünya çapındaki hasılatlarının düşük olmasından çok, bütçelerinin çok yüksek olması.

    Yaklaşık 300 milyon dolara mal olan beşinci "Indiana Jones" altı haftalık gösterimin ardından dünya çapında 375 milyon dolar hasılat elde ederken, 290 milyon dolara mal olan "Dead Reckoning" beş haftalık gösterimin ardından şu anda 523 milyon dolar hasılat yaptı. Her iki serinin önceki filmleri dünya çapında brüt 790 milyon dolar kazanmıştı.

    Filmlerin bütçelerinin bu kadar yüksek olmasının en büyük nedeni COVID 19 pandemisi nedeniyle yapım sürecinin sürekli aksaması ve buna bağlı olarak maliyetlerin artması. Sektör uzmanları, pandemi olmasaydı filmlerin daha ekonomik olabileceğini belirtiyor.

    "Indiana Jones" için beklenti, vizyon yolculuğunu en azından "Crystal Skull"ın sadece yarı hasılatına ulaşarak tamamlaması. "Dead Reckoning" ise serinin dördüncü ve altıncı filmlerin ardından gelerek dördüncü en çok kazanan film olarak tamamlayacak.

    Kaynaklar, filmin finansal modellemesi nedeniyle, küresel gişede 600 milyon dolara ulaşırsa bile maliyetini çıkaracağı için "Mission Impossible"ın kârlılığa ulaşma şansının daha yüksek olduğunu ekliyor. Kârın "ev eğlencesi ve lisanslama geliri hesaba katılarak filmin tüm süresi boyunca olacağını ve Cruise'un brüt payını da içereceğini" ekliyorlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top