Hesabım
    Michael Mann'den "Büyük Hesaplaşma 2" Hakkında Yeni Açıklamalar

    "Bu filmi yapmak istiyorum ama yapamazsam eksik kalmayacağım"

    .

    Usta yönetmen Michael Mann, "The Insider" ve "The Last of the Mohicans"tan "Manhunter", "Collateral", "Thief" ve "Ali"ye kadar pek çok klasik filme imza attı. Ancak kendisinin en çok özdeşleştiği film hiç kuşkusuz, 1995 tarihli "Heat" (Büyük Hesaplaşma) oldu.

    Al Pacino ve Robert De Niro gibi iki efsane ismi bir araya getiren bu suç dramı, 30 yıl sonra hala etkisini devam ettirirken, Mann filmin hem ön hikayesi hem de devamı olarak hizmet eden "Heat 2" romanını yazarak olası bir devam filmini gündeme getirdi.

    Yönetmenin Edgar ödüllü yazar Meg Gardiner ile birlikte yazdığı "Heat 2: A Novel" başlıklı kitabın yayınlanmasından kısa süre sonra Empire Magazine'e konuşan Mann bunu çok büyük bir filme uyarlamak istediğini belirtmişti. Üstünden bir yıldan fazla zaman geçen bu açıklamaların ardından, film için bazı oyuncu seçimi söylentileri dışında herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

    Şimdi, Variety ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştiren Mann "Büyük Hesaplaşma 2" film ihtimaline yeniden değindi ve filmi yapmayı gerçekten istediğini ancak yapamazsa da bunu çok fazla sorun etmeyeceğini söyledi:

    "Sorun şu ki, ölümlülüğü düşünmüyorum. Meşgulüm. Bunun bana ne faydası olacak? Eğer mutlaka 'Heat 2'yi yapmak zorunda kalsaydım, Ferrari'nin bu güzel hikayesinde kaybolamazdım. Ve bir roman yazmak iki yılımı aldı. Neyse ki New York Times'ın 1 numaralı en çok satan kitabı oldu. İlgilendiğim şeyler, beni büyüleyen ve ilerlememi sağlayan şeylerdir. Yanlış anlaşılmasın. Bu filmi yapmak istiyorum. Ama bunu yapmazsam eksik olmayacağım."

    Mann son olarak Adam Driver'ın başrolde olduğu, bağımsız olarak finanse edilen "Ferrari" filmini yönetti. Şimdiden ödül sezonunun en iddialı filmlerinden biri olarak görünen "Ferrari" Aralık'ta vizyona girecek.

    "Heat 2" İçin Adam Driver'ın Adı Geçiyor

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top