Hesabım
    Denis Villeneuve "Dune" Üçlemesini Tamamlamak İstiyor

    "Eğer bir üçleme yapmayı başarırsam hayallerim gerçekleşmiş olur."

    Warner Bros.

    Denis Villeneuve, "Dune: Part Two"dan sonra Arrakis dünyasını keşfetmeye devam etmek istiyor. Yönetmen, yakın zamanda Empire ile yaptığı bir röportajda, bilim kurgu destanı serisinin üçüncü filmiyle ilgili umutlarını şu sözlerle paylaştı: "Eğer bir üçleme yapmayı başarırsam hayallerim gerçekleşmiş olur."

    Denis Villeneuve'ün en başından beri Dune için büyük bir planı vardı. Warner Bros. ilk iki filmi arka arkaya çekmesine izin vermese bile yönetmen Frank Herbert'in orijinal kitabını iki destansı filme dönüştürmek istiyordu. Neyse ki, ilk "Dune" filmi 2021'de gösterime girdikten ve sonra pandemi sonrası dünyada nitelikli bir gişe başarısı elde ettikten sonra, "Dune: Part Two"ya onay çıktı.

    Çekimleri tamamlanan filmin bu yıl 3 Kasım'da vizyona girmesi planlanıyordu ancak geçtiğimiz hafta, filmin 15 Mart 2024'e ertelendiği açıklandı. Hayranlar devam halkası için tahmin edilenden daha fazla beklemek zorunda kalacak ancak Villeneuve'ün açıklamaları serinin bir üçlemeye dönüşmesi konusunda umut verdi.

    Yönetmen Empire röportajında, Frank Herbert tarafından yazılan ikinci Dune kitabı "Dune Mesihi"ni de uyarlayarak üçlemeyi tamamlamak istediğini açıkladı. Villeneuve ayrıca, senaryo çalışmalarına başladığını ve sonrasında kitaplar "daha ezoterik" hale geldiği için, bunun serideki son çalışması olacağını da belirtti:

    "Dune: Messiah, insanların Paul Atreides'i bir kahraman olarak algılamasına tepki olarak yazılmıştır. Onun yapmak istediği şey bu değildi. Benim uyarlamam onun aslında bir uyarı olduğu fikrine daha yakın. Bundan sonra ise kitaplar daha ezoterik hale geliyor. [Üçüncü Bölüme gelince] yazdığım bir şeyler olduğunu söyleyebilirim"

    Frank Herbert'in 1965 tarihli orijinal "Dune" romanının ardından, "Dune Mesihi", "Dune Çocukları" ve "Dune Tanrı İmparatoru" dahil olmak üzere toplam beş devam kitabı yazdı. Herbert'in 1986'daki ölümünün ardından oğlu Brian Herbert da "Dune" evreninde birçok ön roman ve devam kitabı yayınladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top