Hesabım
    34. Ankara Film Festivali’nin Onur Ödülleri Açıklandı!

    34. Ankara Film Festivali'nin Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Nur Sürer’e, Sanat Çınarı Ödülü ressam Mustafa Ayaz’a, Kitle İletişim Ödülü ise müzisyen Cahit Berkay’a, Vakıf Özel Ödülleri ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.

    .

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34. Ankara Film Festivali’nin Onur Ödülleri açıklandı! Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Nur Sürer’e, Sanat Çınarı Ödülü ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz’a, Kitle İletişim Ödülü ise müzisyen Cahit Berkay’a sunulacak!

    Ankara Film Festivali geçen yıl başlattığı; alanındaki çalışmaları ile farklılık yaratan, kendi inandığı yolda ilerleyen ve üreten isimlere Vakıf Özel Ödülü vermeye devam ediyor. Bu yıl ikinci kez verilecek Vakıf Özel Ödülü; Cannes’da Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Merve Dizdar ile sinema alanında başarılı işlere imza atan; yapımcı, yazar ve yönetmen kimliğiyle alışılmış kalıpların dışına çıkan Burak Çevik’e veriliyor!

    Ankara Film Festivali

    Aziz Nesin Emek Ödülü’nün sahibi Nur Sürer

    Festivalin bu yıl Emek Ödülü; Bereketli Topraklar Üzerinde, Umuda Yolculuk, Derman, Yılanların Öcü gibi önemli filmlerde rol alan, Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki İnci rolüyle hafızalara kazınan, birçok ödülü bulunan ve toplumsal konulara olan duyarlılığı ile tanınan oyuncu Nur Sürer’e verilecek.

    Sanat Çınarı: Mustafa Ayaz

    Festivalin Sanat Çınarı ödülü bu yıl, resme ilgisi çocuk yaşlarda başlayan, Köy Enstitüsü’nde okuyup sonrasında resim öğretmenliği yapan, üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev alan, yurt içi ve dışında birçok kişisel sergi açan, ödüller kazanan, yurt içi ve yurt dışından birçok koleksiyonerin koleksiyonlarında yapıtları yer alan ressam Mustafa Ayaz’a takdim edilecek.

    Kitle İletişim Ödülü Cahit Berkay’a

    Festivalin Kitle İletişim Ödülü Moğolları kuran kadroda yer alan, birçok müzik aletini profesyonelce çalan, Moğollar dışında film müzikleri yapan, özellikle Devlerin Aşkı filmine yaptığı müzikle dikkat çeken, birçok film müziği albümü bulunan, birçok konserde dinleme olanağı bulduğumuz müzisyen Cahit Berkay’a verilecek.

    Vakıf Özel Ödülü: Merve Dizdar

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, Merve Dizdar'a verilecek ödülü şu ifadelerle duyurdu: "Vakfımız; bu sene Vakıf Özel Ödüllerinden ilkini, tiyatro eğitimi sonrası yüksek lisans yaparak akademik kariyerin önemli bir basamağını aşan, başarılı oyunculuk pratiğini televizyona olduğu gibi sinemaya da taşıyan, ulusal ve uluslararası başarılar elde eden filmlerde yer alan, unutulmaz karakterler yaratan, ödüller kazanan ve son olarak da 76. Cannes Film Festivalinde aldığı En iyi Kadın Oyuncu Ödülü ile bizleri gururlandıran Merve Dizdar’a vermekten mutluluk duyar."

    Vakıf Özel Ödülü: Burak Çevik

    Bu yıl ikinci kez verilecek olan Vakıf Özel Ödülleri'nden diğer ise film çalışmaları alanında akademik kariyeri de olan ve dersler veren, sinema alanındaki her işi, yapımcılığı, yazarlığı, yönetmenliği başarıyla yapan, bunu yaparken de alışılmış kalıpların dışına çıkan, özgür ve özgün yönetmenliğiyle Burak Çevik'e verilecek.

    34. Ankara Film Festivali’nin, farklı alanlarda verilecek Onur Ödülleri, 2 Kasım’da Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek açılış töreniyle sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top