Hesabım
    Greta Gerwig ve Netflix Hangi "Narnia Günlükleri" Kitaplarını Uyarlayacak?

    İlk filmin prodüksiyonu 2024'te başlayacak.

    .

    Netflix yöneticisi Scott Stuber, "Barbie" yönetmeni/ortak yazarı Greta Gerwig'in C.S. Lewis'in klasik fantastik roman dizisi "Narnia Günlükleri"nden (The Chronicles of Narnia) uyarlayacağı iki filmlik yeni seri hakkında şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

    Netflix'in Gerwig ile ünlü kitaplara dayalı en az iki film yazıp yönetmesini sağlayacak bir anlaşma yaptığı geçtiğimiz Temmuz ayında duyuruldu. Bu filmlerden ilki gelecek yıl üretime başlamayı hedefliyor.

    Projeyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri, hangi kitapları uyarlanacağı ve yeni filmlerin 2005 - 2010 arasındaki filmlerin devamı olup olmayacağıydı. Variety'ye konuşan Stuber, bu soruları şaşırtıcı bir açıklamayla yanıtlayarak, planlarının yedi kitap serisinin tamamını tek bir hikayey sıkıştırmak olduğunu söyledi.

    "Açıkçası Aslan, Cadı ve Dolap en önde gelenlerden ama [Narnia serisinin] hepsini okursanız çok ilginç bir anlatım biçimi var. Ve şu anda [Greta Gerwig], [yapımcı] Amy Pascal'la birlikte bunun üzerinde çalışıyor ve tüm bu süreci nasıl kırabileceklerini bulmaya çalışıyor."

    Stuber, Gerwig'in Hristiyan bir arka planda büyüdüğünü ve kitapların büyük ölçüde Hristiyanlığa dayandığını, dolayısıyla filmlerin muhtemelen bu açıdan çekinmeyeceğini ekliyor.

    Projenin oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı. Netflix, 2018 yılında, 100 milyondan fazla kopya satan kitaplara dayanan diziler ve filmler üretmek üzere The C.S. Lewis Company ile çok yıllık bir anlaşma kapsamında iş birliği yapmak için seriyi devraldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top